Lifestyle

Dit zijn de 6 voordelen van een elektrische fiets!

Jaro922 views
elektrische-fiets

De elektrische fiets is tegenwoordig niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Niet alleen ouderen en mindervalide mensen gebruiken e-bikes, maar mensen vanuit alle bevolkingsgroepen. Kortom, de e-bike is hot! Wat maakt deze elektrische fietsen nu zo ideaal? Waarom zou je een elektrische fiets kopen? Wij hebben 6 voordelen van de elektrische fiets op een rijtje gezet!

1. Je bent supersnel

In de maatschappij waarin we leven is tijd kostbaar. Met name doordeweeks wilt elke man het liefst zo snel mogelijk van A naar B gaan. Elektrische fietsen zijn uitgerust met een (elektrische) motor. Deze motor wordt aangedreven door een accu. Wanneer je fietst geeft deze motor wat extra kracht waardoor je sneller vooruitkomt. Hoe harder je trapt, hoe meer je door de motor ondersteund wordt. Op deze manier kun je eenvoudig snelheden van wel 25 kilometer per uur behalen. Ter vergelijking: op een normale fiets moet je al aardig werken om een snelheid van 16 kilometer per uur te bereiken.

2. Geschikt voor iedereen

Waar de e-bike voorheen dus vooral populair was onder oudere mensen, is deze tegenwoordig voor iedereen. Mensen die wat minder mobiel zijn, mensen met een slechte conditie of mensen die gewoon een stuk verder willen fietsen. Je moet op een elektrische fiets weliswaar nog steeds ‘fietsen’, maar het gaat allemaal een stuk eenvoudiger!

elektrische-fiets 2

Lees ook: Kajakken is de nieuwe mannensport!

3. Grote afstanden afleggen

Met een normale fiets ben je aardig gelimiteerd. Als je geen getrainde fietser bent, dan kun je op de fiets alleen kortere afstanden afleggen. Op een e-bike daarentegen kun je eenvoudig afstanden als 50 kilometer fietsen. Ook zijn er door het hele land verschillende oplaadpunten. Er zijn zelfs speciale ‘e-bike fietsroutes’. Deze routes zijn ideaal voor de e-bike met lange rechte stukken en oplaadpunten onderweg.

4. Geen spierpijn

Je bent dus sneller en kunt grotere afstanden afleggen. Een ander groot voordeel van de e-bike is dat je hier bijna geen spierpijn van krijgt. Fietsen op een elektrische fiets is ontspannend. Je kunt je hoofd lekker leegmaken en heerlijk genieten van de omgeving.

5. Milieuvriendelijk

De milieusituatie ziet er op het moment niet goed uit. We verbruiken teveel grondstoffen en stoten teveel CO2 uit. Wanneer mensen de e-bike gebruiken in plaats van de auto, dan zorgt dit voor minder milieuvervuiling en dat is hard nodig. De e-bike is een van de meest milieuvriendelijke voertuigen. Bovendien zouden dan ook de files afnemen, wat natuurlijk ook niet verkeerd is.

6. Geld besparen

Als laatste en niet geheel onbelangrijke voordeel: je bespaart geld! Kosten die bij een auto komen kijken zoals een verzekering, belasting, brandstof, onderhoud en parkeergeld. Daarnaast heb je ook geen rijbewijs nodig voor het besturen van een elektrische fiets.

Wat vind jij van de e-bike? Laat het ons weten in de comments hieronder!

Jaro
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van de lifestyle blog Tipify. Hier vind je handige tips voor jongvolwassenen.

Leave a Response