Reizen

Dit zijn de 7 meest paradijselijke eilanden van Italië!

Jaro1020 views
eiland-italie-elba

Italië is een prachtig land. Het land staat natuurlijk bekend om de rijke cultuur, de prachtige steden én de indrukwekkende natuur. Maar wist je dat Italië ook veel eilanden heeft? Als je alle Italiaanse eilanden bij elkaar optelt kom je op 350 uit. Hiervan liggen er 100 op een meer, en 350 van deze Italiaanse eilanden in de Middellandse zee. Maar goed, wat zijn de mooiste eilanden van Italië? Wij hebben de 7 mooiste Italiaanse eilanden op een rijtje gezet!

Mooiste eilanden van Italië

De meeste mannen kiezen als vakantiebestemming in Italië voor een van de populaire steden zoals Venetië, Rome en Milaan. Andere populaire bestemmingen zijn Toscane en het Gardameer. Stuk voor stuk topbestemmingen natuurlijk, maar Italië telt ook een aantal onbekende, paradijselijke eilanden. Wij hebben de 7 mooiste eilanden van Italië op een rijtje gezet!

mooiste-eilanden-italie

Lees ook: 7 vakantiebestemmingen om je liefje mee naartoe te nemen!

1 Capri

Een echte ‘mannenbestemming’ in Italië is natuurlijk Napoli. In deze stad is de maffia nog steeds erg machtig en de stad heeft een ruig image. Vlak voor de kust van deze stad vind je het eiland Capri. Dit is een prachtig vulkanisch eiland. Wanneer je dit eiland wilt bezoeken, moet je wel over een volle portemonnee beschikken. De meeste dingen op Capri zijn erg duur en het eiland trekt daarom ook vooral rijke toeristen. Je vindt er veel luxe resorts en villa’s, maar ook prachtige stranden, rotsachtige kliffen en gezellige stadjes. Kortom, een prachtig eiland!

2 Sicilië

Een ander populair Italiaans eiland is natuurlijk Sicilië. Dit is het grootste Italiaanse eiland en ligt middenin de Middellandse Zee. Je vindt er verschillende natuurgebieden én natuurlijk de beroemde vulkaan de Etna. Ook staat dit eiland bekend vanwege de maffia, die er in het verleden hoogtijdagen vierde. Denk bijvoorbeeld aan het stadje Corleone. Deze stad is razend populair geworden door de bekende ‘Godfather’ films. Kortom, Sicilië heeft genoeg te bieden op gebied van natuur, maar ook op cultureel gebied!

3 Elba

Tussen de eilanden Toscane en Corsica bevindt zich het eiland Elba. Dit eiland heeft een rijke historie. Zo werd niemand minder dan Napoleon in het verleden naar Elba verbannen. Het eiland is in totaal 200 vierkante kilometer groot en het eiland is erg groen. Je kunt er prachtig wandelen. Ook onder duikers is het eiland Elba erg populair!

4 Lampedusa

In het meest zuidelijke puntje van Italië vindt je het eiland Lampedusa. Volgens veel Italianen is dit hét mooiste eiland van Italië. Wat maakt Lampedusa zo speciaal? Je vindt er parelwitte zandstranden, de oceaan is turquoise blauw en je vindt er tropische diersoorten. Denk aan dolfijnen, maar ook de zeldzame karetschildpad. Op Lampedusa heb je het gevoel alsof je op de Malediven rondloopt, terwijl het eiland op enkele uren vliegen van Nederland ligt. Ook onder duikers is dit eiland wederom erg populair, dit is dé duik hotspot van Italië. Kortom, een echte aanrader voor mannen die van een tropische vakantiebestemming houden. 

5 Procida

Wanneer je echt opzoek bent naar de authentieke Italiaanse sfeer, dan moet je het eiland Procida bezoeken. De authentieke gekleurde vissershuisjes én de idyllische haventjes zijn onbeschrijfelijk mooi. Het eilandje is niet groot en ligt voor de kust van Napels, ideaal om te bezoeken als een dagtrip. Met de ferry duurt het ongeveer 2 uurtjes voordat je op het eiland aankomt. Er is ook een snellere ferry, maar deze is iets duurder. Wanneer je besluit om Procida te bezoeken, dan moet je zeker de lokale specialiteit proven: Lingua! Een citroengebakje met room, heerlijk!

6 Isola Bella

Op deze zesde plek staat het eiland Isola Bella. Dit eiland ligt, in tegenstelling tot eerdergenoemde eilanden, niet op zee. Isola Bella is namelijk een van de eilanden op ‘Lago Maggiore’, een meer in het noorden van Italië. Isola Bella is het mooiste eiland op het meer, zoals de naam al doet vermoeden. Het eilandje is niet groot, maar er staat wel een prachtig paleis. Dit barokke paleis is een van de best bewaarde paleizen van de regio. Andere eilanden in de buurt: Isola Madre, Isola Superiore dei Pescatori, Isolino di San Giovanni, Scoglio della Malghere. Samen vormen deze eilanden de Borromeïsche eilanden.

7 Ischia

We sluiten deze lijst af met Ischia, ook wel bekend als het ‘groene’ eiland. Dit eiland ligt, net zoals Procida en Capri, voor de kust van Napels. Ischia was vroeger een vulkaan, maar vandaag de dag is het door de natuur veranderd in een eiland. Je vindt er meerdere gezellige dorpjes met mooie havens en er staan meerdere historische hoogstandjes op het eiland, zoals het kasteel ‘Castello Aragonese’. Een andere populaire trekpleister van het eiland is Monte Epomeo, de hoogste berg van het eiland. Bijna 800 meter hoog en volledig groen gekleurd, een indrukwekkend aanzicht.

Zo, dit waren de mooiste eilanden van Italië. Heb jij een van deze eilanden weleens bezocht? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Jaro
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van de lifestyle blog Tipify. Hier vind je handige tips voor jongvolwassenen.

Leave a Response