Automotive

Dit zijn de 7 stoerste elektrische auto’s van het moment!

Jaro1156 views
tesla-x

Elektrische auto’s zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Waar de eerste elektrische auto’s nogal suf waren, zijn er tegenwoordig ook stoerdere modellen. De elektrische auto anno 2019 is er verschillende uitvoeringen. Als kleine stadsauto, snelheidsduivel en zelfs als SUV. Wat zijn de stoerste elektrische auto’s van het moment? Wij hebben een selectie gemaakt!

Stoerste elektrische auto’s

Sommige mensen maakt het totaal niet uit in wat voor auto ze rijden. Als het voertuig ze maar van A naar B brengt. Toch is er ook een groep mensen, waaronder veelal mannen, die echt niet in een Renault Twingo stappen. Nee, deze groep mensen is kieskeurig en houdt van stoere en snelle auto’s. Dit zijn meestal benzineauto’s, maar tegenwoordig zijn er ook behoorlijk wat stoere elektrische auto’s. Elektrische automerken als Toyota, Volkswagen en natuurlijk Tesla gaan ook met de tijd mee en brengen steeds meer elektrische auto’s uit. Maar welke elektrische auto is nu het stoerst? Hieronder 7 stoere modellen!

Lees ook: Dit zijn de 4 snelste elektrische auto’s!

1 Audi e-tron

We beginnen deze lijst met een indrukwekkend model van Audi. De Audi e-tron is een lust voor het oog én volledig elektrisch. Qua model lijkt de Audi op een hogere versie van de A6 stationwagen en in totaal zijn er vijf zitplaatsen. Bij elektrische auto’s is het natuurlijk belangrijk wat de actieradius is en deze is bij de Audi e-tron niet verkeerd. Met een actieradius van 400 kilometer kun je dus een aardig eind rijden op een volle batterij. Kosten? Een kleine 85.000 euro!

2 Renault Zoe

Als je op zoek bent naar een kleine elektrische auto mét een stoer uiterlijk dan is de Renault Zoe een winnaar. Deze elektrische auto wordt nu al een tijdje verkocht en is immens populair. Met een actieradius van 300 kilometer kun je er niet heel lang mee rijden, maar het is dan ook meer een stoere stadsauto. Er kunnen vier mensen in zitten en de prijs is een kleine 33.000 euro. Wanneer je in de randstad woont en elke dag op en neer moet naar werk, dan is dit de ideale auto. Inparkeren is namelijk een makkie met de kleine Zoe.

3 Hyundai Kona Electric

Ook Hyundai doet mee met de hype en het autobedrijf heeft nu al meerdere elektrische modellen in de showroom staan. De stoerste is wat ons betreft de Kona Electric. Deze (mini) SUV ziet er stoer uit, heeft een indrukwekkende radius en is relatief goedkoop. Je kunt hier comfortabel met zijn vijven inzitten en in totaal is de radius tussen de 312 en 482 kilometer. Via een snellaadpaal is deze auto overigens binnen een uurtje volledig opgeladen. Prijs? Een kleine 40.000 euro. Dit is natuurlijk veel geld, maar je krijgt er ook veel auto voor terug!

4 Jaguar I-Pace

Geloof het of niet, maar ook Jaguar heeft nu een elektrische auto in zijn aanbod. De Jaguar I-Pace is een luxeauto waar je met zijn vijven comfortabel in kunt zitten. De actieradius van deze ‘Jag’ is maar liefst 470 kilometer en hij ziet er ook nog eens heel stijlvol uit. Zoals je verwacht is de auto niet goedkoop… Als je deze prachtige elektrische auto wilt rijden moet je ruim 80.000 euro aftikken. 

5 Kia e-Niro

Op de vijfde plaats staat wederom een elektrische SUV. De Kia e-Niro is een stijlvolle grote auto met een actieradius van 455 kilometer. De auto is hoog en ruim, ideaal voor de stoere gezinsman. Bovendien is de auto relatief goedkoop en heeft deze Kia vierwielaandrijving. Een vakantie naar de Alpen is dus geen probleem. De kosten? Ruim 42.000 euro.

6 Volkswagen e-Golf

De Volkswagen Golf is al decennia een van de populairste personenauto’s op de Europese snelwegen. Het was dan ook wachten op de elektrische variant. De Volkswagen e-Golf heeft niet zo’n indrukwekkende actieradius, maar hij ziet er, zoals altijd, weer erg stoer uit. Om precies te zijn is de actieradius 300 kilometer en er kunnen vijf mensen in de auto zitten. Verder ziet de auto er nagezien hetzelfde uit als de reguliere Golf. Kosten? Een kleine 40.000 euro.

7 Tesla X

Er is natuurlijk nog een merk dat beslist in deze lijst moet staan. We hebben het natuurlijk over Tesla, de pionier als het gaat om stoere elektrische auto’s. Tesla’s zijn snel, stoer en zien er ongelofelijk stijlvol en futuristisch uit. De relatief goedkope Tesla Model 3 zie je erg veel in Nederland, maar ook de Tesla Model S zie je steeds vaker. Beiden hebben een actieradius van tussen de 350 en 450 kilometer. De stoerste Tesla van het moment is de Tesla Model X. Deze stijlvolle SUV is een uniek voertuig. De achterportieren gaan naar boven open zoals bij een Lamborghini het geval is en de actieradius van dit beest ligt rond de 400/450 kilometer. Er kunnen maar liefst 7 personen comfortabel in deze auto zitten. Je betaalt er wel goed voor want je bent bijna 100.000 euro kwijt als je in deze Tesla wilt rijden.

Zo, dit waren de stoerste elektrische auto’s van het moment. Ze zijn niet verkeerd, he? Wij kunnen niet wachten tot de toekomstige elektrische auto’s worden gepresenteerd! Wat vind jij de stoerste? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Jaro
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van de lifestyle blog Tipify. Hier vind je handige tips voor jongvolwassenen.

Leave a Response