Lifestyle

Dit zijn de 9 rijkste mannelijke YouTubers ter wereld!

Jaro1284 views
rijkste-youtubers

Tegenwoordig verdienen steeds meer mensen hun geld via internet. Denk bijvoorbeeld aan beroemde bloggers of Instagrammers. Maar de mensen die het allermeest verdienen op het internet zijn toch wel Youtubers. Zo werd er afgelopen jaar door de 10 meestverdienende YouTubers samen 127 miljoen dollar verdiend. Het leuke is dat in deze top 10 maar liefst 9 mannen staan. Wij van Mannennieuws hebben de 9 rijkste mannelijke YouTubers op een rijtje gezet!

9. Ryan Toysreview | 11 miljoen dollar

Hoewel Ryan nog geen man is (hij is pas 6 jaar oud), zijn wij toch van mening dat hij niet mag ontbreken in dit lijstje. Hij verdiend met zijn YouTube-kanaal over speelgoed maar liefst 11 miljoen dollar per jaar, WOW!

8. Smosh | 11 miljoen dollar

In 2002 begonnen de twee vrienden Ian Andrew Hecox en Daniel Anthony Padilla de website Smosh.com. Al snel schakelden de twee over naar YouTube en dat heeft zo zijn vruchten afgeworpen. De twee dertigers maken grappige sketches en zij verdienen ook 11 miljoen dollar per jaar.

7. Jake Paul | 11,5 miljoen dollar

Jake Paul begon zijn online carrière op het inmiddels opgedoekte Vine. Hij schakelde destijds over naar YouTube en dat heeft hem niet in de koude kleren gezeten. Hoewel hij vorig jaar nog in de problemen kwam omdat hij zijn buren lastig viel in LA, heeft hij wel een kleine 12 miljoen dollar verdient…

6. PewdiePie | 12 miljoen dollar

Het YouTube kanaal PewDiePie wordt beheerd door Felix Kjellberg. Dit licht racistisch getinte kanaal kwam een paar jaar terug in opspraak vanwege antisemitisch taalgebruik. Dit kwam hem duur te staan. Desalniettemin verdiende deze Felix in 2017 zo’n 12 miljoen. Een riant bedrag, maar in 2016 verdiende hij zelfs 15 miljoen met zijn YouTube-kanaal.

5. Markiplier | 12,5 miljoen dollar

Markiplier oftewel Mark Edward Fischbach focust op zijn YouTube-kanaal voornamelijk op zogeheten ‘Let’s Play’-video’s. Markiplier speelt dan horrorgames en de volgers kunnen hiervan meegenieten. Niet echt ons ding, maar toch verdiende hij in 2017 maar liefst 12,5 miljoen dollar(!).

Lees ook: Dit zijn de 20 meest waardevolle Nederlandse voetballers!

4. Logan Paul | 12,5 miljoen dollar

Logan Paul, de oudere broer van eerdergenoemde Jake Paul werd ook bekend met Vine. Ook Logan switchte naar YouTube en deed dat zonder al teveel problemen. Hij post dagelijks een vlog en hier kijken miljoenen mensen naar. Daarnaast heeft hij ook nog een ander kanaal waar hij korte films uploadt. Samen zorgen deze kanalen voor een jaarlijkse opbrengst van 12,5 miljoen dollar!

3. Dude Perfect | 14 miljoen dollar

Het kanaal ‘Dude Perfect’ wordt gerund door 5 jeugdvrienden. Deze ondeugende heren speelden vroeger samen basketbal en dat zie je ook in het kanaal terug. Ze maken sportvideo’s en dan met name ‘trick-shots’. Zo verbraken zij al enkele Guiness World Records en doen ze de tofste dingen. Hiermee verdienden zij vorig jaar maar liefst 14 miljoen dollar. Ze moesten dit natuurlijk wel door 5 personen delen.

2. VanossGaming | 15,5 miljoen dollar

Op nummer 2 van deze lijst staat Evang Fong. Met zijn YouTube-kanaal VanossGaming focust hij vooral op videogames. Deze Canadese vlogger doet het allesbehalve verkeerd, want hij verdiende vorig jaar 15,5 miljoen dollar. Hij heeft inmiddels meer dan 21 miljoen abonnees op YouTube!

1. DanTDM

Op de eerste plek van deze indrukwekkende lijst staat nog een gamer. De twintiger Daniel Middleton verdient miljoenen met zijn YouTube-kanaal DanTDM. In het begin concentreerde Daniel zich vooral op Mincraft, maar inmiddels is hij uitgebreid naar andere videogames. Hij won meerdere Kid’s Choice Awards en een Guinness World Record poging. Vorig jaar verdiende Daniel het duizelingwekkende bedrag van 16,5 miljoen dollar(!)

Kende jij deze YouTubers al? Laat het ons weten in de comments hieronder!

Jaro
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van de lifestyle blog Tipify. Hier vind je handige tips voor jongvolwassenen.

Leave a Response