SportReizen

Dit zijn de allermooiste surfspots ter wereld!

Jaro994 views
surfspots 2

Wat is er nou lekkerder dan het vrije gevoel van surfen met een schitterend uitzicht? Volgens ons kan vrijwel niets daaraan tippen. Niet is prettiger dan het bedwingen van golven van de prachtige blauwe zee op je surfboard, om vervolgens uit te rusten op een zandstrand onder de warme zon. Zowel gevorderde als beginnende surfers zullen niet ontkennen dat deze omstandigheden er onder andere voor hebben gezorgd dat ze zijn begonnen met surfen. Wie deze sport regelmatig beoefent, komt waarschijnlijk op veel prachtige plekken in de wereld. De ene plek is echter wel geschikter voor het surfen dan de andere. Voor de mensen die graag willen weten waar ze hun volgende surfvakantie heen moeten boeken, hebben wij een aantal van ’s werelds mooiste surfspots op een rij gezet.

Mentawai-eilanden

Een ietwat onbekende locatie om te surfen zijn de Mentawai-eilanden. Deze archipel, bestaande uit vier eilanden wordt de laatste jaren steeds populairder onder surfers. Toch is het er een stuk rustiger dan de bekende surfspots, zoals die veelvuldig te vinden zijn in bijvoorbeeld Californië en Australië. Rond deze eilanden kun je uitstekend surfen, met name tussen juni en september. Wel adviseren wij vooral ervaren surfers om hierheen te gaan, omdat het niet eenvoudig is om de sport hier te beoefenen. De wind is namelijk onvoorspelbaar en kan uit alle windrichtingen komen. Dit maakt de golven ook erg onvoorspelbaar.

Hanalei

Wie surfen zegt, noemt zonder twijfel in een adem Hawaï. Dit komt vanwege het feit dat je rond de eilanden van Hawaï uitstekend kunt surfen. De kust van Hanalei Town is daarvan een van de meest geschikte locaties van de hele eilandengroep. Het grote voordeel van deze locatie is dat ook beginners hier uitstekend kunnen surfen. In dit prachtige gebied kun je veel ervaring opdoen. Het nadeel daarbij is wel dat het vaak erg druk is. Toch behoort deze plek volgens ons zonder twijfel tot de mooiste surfspots ter wereld.

surfspots

Lees ook: Met dit Flyboard ga je 166 kilometer per uur(!)

Encinitas

Samen met Hawaï staat Californië misschien wel het meest bekend in de wereld als een plek waar veel gesurft wordt. Daarom vinden wij ook dat de Amerikaanse staat niet mag ontbreken in dit lijstje. Encinitas is een van de mooiste steden van Californië, waar je aan de kust kunt surfen. Veel Amerikaanse films en series waarin wordt gesurft, zijn hier opgenomen. Dat is natuurlijk niet voor niets. Het enige nadeel aan het water is dat relatief koud is. Er zijn maar een aantal maanden in het jaar dat het water een aangename temperatuur heeft.

Nosara

Iets minder bekend als surfland is Costa Rica, al wordt daar ook daar toch behoorlijk veel gesurft. Vooral langs Nosara wordt steeds vaker bezocht door surfers, omdat er uitstekende golven zijn. In en rondom deze plaats hangt een ontspannen sfeer. Jong en oud pakt regelmatig een golfje om tot rust te komen. De plaats is vooral bekend vanwege het feit dat mensen hier heel oud worden en erg gelukkig zijn.

Bundoran

Voor mensen die het niet heel erg vinden om in de regen te surfen, is Bundoran een echte aanrader. Deze plaats in Ierland is namelijk een geschikte surflocatie. Lekker weer is het er echter niet vaak. De temperatuur is meestal relatief laag en de neerslaghoeveelheid hoog. Wel zijn de golven geweldig en is de sfeer in het plaatsje erg gezellig.

Kun jij surfen? Zo ja, wat is jouw favoriete surfspot? Laat het ons weten in de comments hieronder!

Jaro
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van de lifestyle blog Tipify. Hier vind je handige tips voor jongvolwassenen.

Leave a Response