Uiterlijk

Dit zijn de hipste baarden van 2018

Jaro2124 views
baardstijlen-2018

Mannen met een baard zijn stoer. Toch? De baard is al sinds honderden jaren, zo niet duizenden jaren een populair verschijnsel. Hoewel de baard in de jaren 90 iets uit de mode raakt, is deze sinds een paar jaar weer helemaal in. Dit zorgt er uiteraard voor dat er veel verschillende baardstijlen ontstaan en soms zien wij door de bomen even het bos niet meer. Wat is hip en wat niet? Hieronder de hipste baardstijlen van 2018!

#1. De korte stoppelbaard

De korte stoppelbaard is tijdloos en uiteraard ook hip in 2018. De gemiddelde man ontkomt er namelijk niet aan. Een (korte) stoppelbaard heb je aan het eind van de dag je als je diezelfde ochtend geschoren hebt. Daarom wordt deze baard ook wel de 5 o’clock shadow genoemd. Klinkt ook gelijk een stuk hipper, toch?

#2. De lange stoppelbaard

Een stoppelbaardje van een paar dagen is ook hip. Deze baard wordt ook wel de Long Stub genoemd. Je mag je stoppelbaard zo noemen als deze langer is dan 5mm. Niet dat iemand het ooit voor elkaar heeft gekregen om deze 5mm daadwerkelijk op te meten, maar toch!

baardstijlen-2018-1

Lees ook: De manbun is nog steeds hip: Deze celebrities rocken hem in 2018!

#3. Losse snor

Hoewel de snor langzamerhand een beetje uit de mode raakt is de snor in combinatie met een sik nog wel hartstikke in. Om deze baard te creëren scheer je alles glad behalve je sik én je snor.

baardstijlen-2018-2

#4. The Yeard

Deze baard is onlangs in het leven geroepen een hoewel wij er niet echt fan van zijn, zie je aardig wat mannen die met deze trend mee doen. Hoe krijg je een Yeard? Het principe is simpel: je laat je baard minimaal een jaar groeien zonder dat je hem trimt of bijhoudt. Daar komt de naam ook vandaan: Year + beard =…. Juist, Yeard!

baardstijlen-2018-5

Lees ook: Scheren met een gevoelige huid: 5 tips!

#5. Mutton Chops

Deze opvallende baardstijl is vooral populair geworden door Hugh Jackman met zijn rol als Wolverine. Het principe is als volgt: Je verlengt je bakkebaarden helemaal door tot aan je mondhoeken. Nu verwijder je het haar op je kun zodat er doorlopende haarlijn ontstaat van oor tot oor. Je kunt deze baard ook in combinatie met een snor dragen, maar verwacht wel dat je raar wordt aangekeken op straat!

baardstijlen-2018-4

#6. Ducktail

De Ducktail is een variant van de volle baard. Deze baardstijl is perfect voor mannen die toch een wilde baard willen laten groeien, maar hem wel verzorgd eruit willen laten zien. Deze baardstijl heet de Ducktail omdat het uiteinde van de baard wel iets weg heeft van een eendenstaart.

baardstijlen-2018-3

Welke baardstijl vind jij het mooist? Laat het ons weten in de comments hieronder!

Jaro
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van de lifestyle blog Tipify. Hier vind je handige tips voor jongvolwassenen.

Leave a Response