Sport

Dit zijn voetballers die terugkeerden bij hun jeugdliefde

Tom van Pinxteren824 views
Voetballers die terugkeerden

Het is een trend aan het worden, een rentree bij de jeugdliefde. In dit artikel staan een aantal voetballers die terugkeerden bij club waar het ooit begon. 

Arjen Robben

Uiteraard hoort Arjen Robben in dit rijtje. Hij is een van de voetballers die recent in het nieuws kwam toen hij aankondigde terug te keren bij FC Groningen. In het jaar 2000 debuteerde Robben bij FC Groningen. Vervolgens begon hij aan een fantastische carrière. Hij kwam uit voor PSV, Chelsea, Real Madrid en Bayern München. Daarnaast speelde hij 96 wedstrijden voor het Nederlands elftal. Nu keert Arjen Robben terug in de Eredivisie om nog een keer te laten zien dat hij een van de grootste voetballers van ons land is.

https://www.instagram.com/p/CB85ZFxgzUG/?utm_source=ig_web_copy_link

Frank Rijkaard

Frank Rijkaard hoort bij de voetballers die terugkeerden. Toen hij 17 jaar oud was, liet Leo Beenhakker hem debuteren in Ajax 1. Zoals dat past bij een grootheid scoorde Rijkaard gelijk bij zijn debuut. In 1988 werd hij Europees Kampioen het Nederlands elftal. Dit leverde hem een transfer op naar AC Milan. In Italië won Frank Rijkaard samen met Marco van Basten en Ruud Gullit alles wat er te winnen viel. In 1993 keerde hij terug bij Ajax. Zijn ervaring was de sleutel tot succes in Amsterdam. Zijn terugkeer leverde twee landskampioenschappen op en in 1995 de Champions League. 

Edgar Barreto

Misschien is het raar om een Paraguayaan te noemen in dit rijtje. Edgar Barreto zal als kind vast geen NEC-shirt aan de muur gehad hebben. Toch is het een bijzondere hereniging met de club waar hij doorbrak in Europa. Barreto debuteerde in 2004 voor NEC. In Nijmegen werd hij een publiekslieveling. Edgar kwam tot 95 competitiewedstrijden voor NEC. In de zomer van 2020 werd bekend dat hij op 36-jarige leeftijd terugkeert bij NEC. Barreto speelde voor Reggina, Atalanta Bergamo, Palermo en Sampdoria. Wellicht dat hij NEC nu weer naar nieuwe successen kan leiden.

https://www.instagram.com/p/CCqapYyA37M/?utm_source=ig_web_copy_link

Johan Cruijf

Het is de grootste voetballer die ons land ooit gekend heeft. Johan Cruijf groeide op in betondorp en wilde altijd al voor Ajax voetballen. Toen hij zes jaar oud was trainde hij al mee bij Ajax. Op zijn tiende verjaardag kon hij echt lid worden van de club en begon zijn periode bij Ajax. Zeven jaar later debuteerde hij in het eerste elftal. Cruijf speelde na Ajax voor FC Barcelona, Los Angeles Aztecs, Washington Diplomats en Levante. Toen hij in 1981 terugkeerde in Amsterdam hadden sommige mensen twijfels of Johan niet te oud was. Bij zijn rentree duurde het 21 minuten om te laten zien dat de critici ongelijk hadden. Hij scoorde een absolute wereldgoal tegen Haarlem. Later speelde Cruijf nog voor rivaal Feyenoord na ruzie met het bestuur.

Theo Janssen

De in Arnhem geboren Theo Janssen wilde altijd al bij Vitesse voetballen. In 1995 werd deze droom werkelijkheid. Echter moest hij nog tot 1998 wachten voor hij kon debuteren. Theo bleef tot 2008 bij Vitesse. Wel is hij in 2003 verhuurd geweest aan Racing Genk. Janssen kreeg echter heimwee naar Arnhem. Na tien seizoen Vitesse vertrok de middenvelder naar FC Twente. Hier won hij de landstitel en de Johan Cruijf Schaal in 2011. Dat seizoen leverde hem de prijs ‘Nederlands voetballer van het jaar’ op. Het volgende seizoen vertrok Janssen naar Ajax waar hij weer kampioen werd. In 2012 keerde hij terug bij zijn oude liefde Vitesse. Helaas moest hij door een blessure stoppen. Hij hoort bij de spelers die terugkeerden bij hun jeugdliefde.

Dit waren een aantal voetballers die terugkeerden in de Eredivisie. Er zijn natuurlijk nog veel meer spelers die deze stap maakten. Hopelijk zullen in de toekomst ook nog veel voetballers ervoor kiezen om terug te keren. Lees in het volgende artikel over het mooiste voetbalveld ter wereld.

Leave a Response