WonenLifestyle

DIY tips & tricks: toffe interieuritems zelf maken

Redactie MannenNieuws1576 views
krijtbord menukaart

Het is de hoogste tijd om de creatieve handen uit de mouwen te steken! Wie er namelijk voor kiest om zelf toffe interieuritems te maken, geniet pas écht van zijn woning. Zo heb je iets om trots op te zijn – je hebt het immers zelf gemaakt. Ontdek in deze blog onze originele DIY tips en tricks.

Het snowboard als bijzettafel

Wie zegt dat het snowboard of het skateboard alleen voor buiten zijn bedoeld? Ook in je interieur kun je deze een prachtig plekje geven – zeker als je een sportieve guy bent! Daarmee laat je meteen een stukje van jezelf zien in je woning.

Geef je board een lik verf – uiteraard passend bij de tinten die verder in je interieur voorkomen. Je kunt er zelfs voor gaan om er een print of patroon op te maken, om het item nóg unieker te laten ogen. Vervolgens bevestig je er een paar poten onder, en je nieuwe bijzettafel is ready! Wedden dat die tv in de zithoek je niets meer zal interesseren? Jij hebt alleen nog maar oog voor jouw bijzondere creatie.

snowboard bijzettafel

Bron afbeelding

Het krijtbord als menukaart

Vind je het maar lastig om echt iets bijzonders van de keuken te maken? Het is dan ook zo dat er hier nu eenmaal veel benodigde essentials zijn – die niet zozeer een karakter toevoegen aan je keuken. Maar heb je weleens naar de muur in je keuken gekeken? Grote kans dat die nog niet is gevuld!

Die muur kan dé plek zijn om je keuken uniek mee te maken – of het nu naast het werkblad of bij de eettafel is. Hang er een groot krijtbord aan op! Hier kun je vervolgens steeds weer iets anders op kwijt. Zo ziet een menukaart er stoer uit, liefst met ook tekeningen erop. Alsof je in een restaurant zit in je eigen huis!

krijtbord menukaart

Bron afbeelding

De schoenenkast van houten kistjes

Schoenen staan al snel in de weg, zeker als je een groot gezin hebt. Het lijken spullen te zijn die je maar moeilijk kunt opbergen. Totdat je deze tip ziet! Het idee is om een verzameling tweedehands fruitkistjes bij elkaar te sprokkelen, en deze allemaal in te zetten om schoenen in op te bergen.

Maak een muur vrij, bijvoorbeeld in de hal of de slaapkamer. Hier kun je de kistjes stuk voor stuk aan bevestigen. Liefst op een asymmetrische manier: dat zorgt voor een speelse look. Even vastzetten met de boor, en vullen maar met die schoenen!

schoenenkast houten kistjes

Bron afbeelding

Houten pallets als bar

Naast de fruitkistjes kennen we natuurlijk ook allemaal de houten pallets. We hebben óók een tip met deze houten rakkers voor je in petto. Eentje die nog veel toffer is: maak er een bar van! Dit kan al vanaf een redelijk klein formaat – daar moet je haast nog wel een plekje vrij voor hebben in de woonkamer. En anders doet deze DIY het fantastisch op feestjes.

Het idee bij deze tip is dat je de platen van de pallets gebruikt, en deze op elkaar stapelt tot je de gewenste hoogte bereikt. Met een beetje zaagwerk en een paar spijkers zit dit knutselwerk zo in elkaar. De hoogste tijd om er biertjes te tappen of cocktails te shaken!

houten pallet bar

Bron afbeelding

Kast van steigerbuizen

Steigerbuizen vormen een ware stoere toevoeging aan je interieur – perfect passend bij de industriële woonstijl. Zo maak je met deze buizen bijvoorbeeld een kledingkast! Dát zorgt nog eens voor een eyecatcher in de slaapkamer. Dit is dan misschien een behoorlijk DIY project, maar het resultaat is er een om enorm trots op te zijn.

Met houten planken maak je ruimte voor de kledingstukken. Deze zet je aan elkaar vast met de buizen. Door voor robuust hout te kiezen, passen de twee materialen perfect bij elkaar. Een match made in heaven!

kast van steigerbuizen

Bron afbeelding

Aan de slag met toffe DIY ideeën

Inspiratie genoeg om zelf aan de slag te gaan in je woning! Zo ben je de komende tijd wel weer even zoet – en het knutselen van deze prachtige items is een prima tijdsbesteding. Om vervolgens nog blijer met je huis te kunnen zijn!

Leave a Response