Eten & DrinkenLifestyle

Echte mannen eten van de gril: tips en trucs

Redactie MannenNieuws1054 views
Tips en trucs grill

Er gaat niets boven de geur van een barbecue op een zonnige dag. Goed eten, leuke mensen en lekker weer: wie wil dat nou niet? Echte mannen staan het liefste achter de grill om het ene na het andere vleesgerecht klaar te maken. Dat is geen makkelijke klus, want barbecueën is een echte kunst. Welke grill past bij je, hoe bereid je vlees het beste op een barbecue en hoe presenteer je jouw grillmaaltijd op de aantrekkelijkste manier?

De juiste grill voor jouw achtertuin

Voordat je kunt gaan grillen is het belangrijk om na te denken over je gereedschap. Welke grill past het beste bij je? Er zijn talloze soorten, maar de meeste barbecueliefhebbers kiezen uit deze drie populaire grills:

  • De traditionele houtskool barbecue
  • De veelzijdige kamado
  • De gebruiksvriendelijke barbecue op gas

Wil je het simpel houden, dan is een houtskool barbecue een goede keuze. Ze zijn makkelijk in gebruik, nemen weinig ruimte in beslag en doen wat ze moeten doen. Wil je jouw barbecue naar een hoger niveau tillen? Dan is een kamado een betere keuze, zoals The Bastard. Deze grills zijn ei-vorming en gemaakt van keramiek. Ze zijn veelzijdiger dan een gewone barbecue en de temperatuur is beter te reguleren. Wanneer je liever niet met hout of houtskool werkt, is een barbecue op gas ook een goede optie. Ze zorgen voor minder rommel, maar tegelijkertijd ontbreekt die typische rokerige smaak die goed barbecuevlees heeft.

Kamado

Zo grill je het lekkerste vlees

Wanneer je een barbecue organiseert wil je je gasten natuurlijk het lekkerste vlees voorschotelen. Dat doe je door rekening te houden met een paar belangrijke stappen. Dat begint met het voorbereiden van het vlees. Begin op tijd met marineren, zodat de heerlijke smaken genoeg tijd hebben om in het vlees te trekken. Laat je vlees vervolgens op kamertemperatuur komen voordat je het gaat grillen. Zo gaart dat ene biefstukje gelijkmatig, waardoor de buitenkant niet droog wordt.

Wil je een heerlijke rokerige smaak aan het vlees toevoegen? Voeg dan een paar houtsnippers aan het smeulende houtskool toe. Dat geeft je maaltijd een authentieke smaak die je alleen op een grill kunt krijgen. Als laatste is het belangrijk om het vlees op tijd van de barbecue te halen. Je wilt het vlees namelijk tien tot vijftien minuten laten rusten, waarbij het vlees nog even verder gaart. Zo krijg je een heerlijk malse filet die je met trots kunt serveren.

Maak het af met een mooie presentatie

De smaak van barbecuevlees is natuurlijk het belangrijkste, maar het oog wil ook wat. Als echte grillmeester mag je de presentatie van het vlees dus niet vergeten. Maak jouw barbecue een feestje door al het bereide vlees op een grote presenteerplank te serveren. Ga voor een bord van rustiek hout of leisteen. Deze robuuste materialen passen perfect bij de authentieke smaak van een barbecue. Drapeer het vlees over elkaar heen en voeg ook wat groenten aan het bord toe voor wat extra kleur. Plaats dit bord op een grote buffettafel en laat je gasten zelf opscheppen.

Wil je sausjes op tafel zetten? Laat die flesjes dan in de koelkast staan en doe de sauzen in individuele schaaltjes. Dat staat een stuk feestelijker en maakt het makkelijker om de saus te doseren. De buffettafel is niet compleet zonder een rustiek brood en wat salades. Natuurlijk smaakt een kwalitatief stukje vlees nog beter in combinatie met goede dranken. Serveer whisky en verschillende soorten speciaalbier om jouw mannelijke grillfeest een echt succesnummer te maken.

Leave a Response