Klussen

Echte mannen repareren zelf: verlichting

Redactie MannenNieuws2911 views
lamp zelf ophangen

Grote bouwkundige problemen in huis kun je misschien niet zelf oplossen, maar echte mannen kunnen wel de kleinere mankementen in en rondom huis aanpakken. Zeker als er iets mis is met de verlichting in huis, kun je dit vaak eenvoudig zelf oplossen. Het repareren van kapotte verlichting is namelijk niet lastig en bovendien zo gebeurd. Een klusjesman inhuren? Dat kan altijd nog, probeer het probleem eerst maar eens zelf op te lossen! In dit artikel geeft Elektroshop tips zodat je zelf je lamp kunt ophangen.

Het ophangen van een lamp

Iedere man moet weten hoe je een lamp moet ophangen. Een must als je gaat verhuizen, maar ook als je een bestaande lamp wil vervangen met een nieuw exemplaar. Het ophangen van een lamp lijkt misschien wat lastig, maar dit is het zeker niet. Volg je onderstaande stappen, dan heb je jouw lamp in een mum van tijd vervangen:

  1. Zet de stroom van de betreffende groep uit.
  2. Controleer het schema dat bij de lamp geleverd wordt voor de juiste bevestiging en de juiste draden.
  3. Controleer de bedrading uit het plafond of uit de lamp in het geval van een wandlamp.
  4. Zit er een ijzeren frame bij de lamp? Hang de lamp hier dan aan en behandel dit frame op het plafond.
  5. Gebruik een kroonsteentje om alle draden goed en vooral veilig te verbinden.
  6. Controleer of de draden elkaar raken, want dit mag niet als de lamp eenmaal gemonteerd is.
  7. Controleer of de lamp goed aan het plafond hangt en niet zomaar naar beneden kan vallen.
  8. Zet de stroom weer aan en controleer of de lamp werkt.

Kom je er niet uit? Kijk dan een online tutorial op Youtube over het vervangen van lampen. In de tutorial zie je precies hoe je een lamp aan moet sluiten en welke draden hierbij van belang zijn.

Het vervangen van een lamp in elektronische apparaten

Veel elektronische apparaten worden ook uitgerust met een lampje, zoals bijvoorbeeld het geval is bij een afzuigkap. Doet deze verlichting het niet meer, dan kun je de lamp vervangen door het apparaat te openen, te controleren welke lamp er nu in zit en een vergelijkbare lamp te kopen. Heb je de juiste lamp gekocht, dan schakel je het apparaat uit, haal je de oude lamp uit het apparaat en vervang je de lamp met het nieuwe exemplaar. Controleer of de lamp werkt en je bent klaar.

Toch geen succes? Huur dan gewoon een klusjesman in

Heb je alles al geprobeerd, maar lukt het nog niet om jouw lampen te vervangen? Stop dan met klussen en huur een klusjesman in om de lamp of lampen op de juiste manier te vervangen..

Lees ook onze andere artikelen in de serie “echte mannen reparen zelf” zoals het repareren van een afzuigkap.

Leave a Response