AutomotiveLifestyle

Een auto kopen in Duitsland

Redactie MannenNieuws1151 views
Auto kopen in Duitsland

In Duitsland een auto kopen wordt steeds normaler, zo blijkt wel uit het artikel uit het AD. Vooral Duitse tweedehands auto’s zijn populair. En dat is niet zo gek. Ze zijn vaak goedkoper, vaak niet eens een jaar gebruikt en goed onderhouden. Wat moet je allemaal regelen als je in Duitsland een auto gaat kopen?

Waarom een auto kopen in Duitsland?

Waarom zou je helemaal naar Duitsland te gaan om een (tweedehands) auto te kopen? Wel om de volgende redenen:

  • Goedkoper, want je betaalt geen BPM
  • Groter aanbod
  • Meer accessoires beschikbaar
  • Betere kwaliteit tweedehands auto’s, want Duitsers onderhouden hun auto beter

Duitse auto zoeken

Er zijn veel sites met een uitgebreid aanbod aan auto’s die je in Duitsland kunt kopen, vooral tweedehands auto’s. Ook Jahreswagens zijn er in overvloed. Jahreswagens, of fabrieksoccasions, komen recht uit de fabriek en zijn maar kort in gereden, vaak niet meer dan een jaar. Je hebt dus een zo goed als nieuwe auto voor een fractie van de prijs.

Wij raden je aan via een dealer te kopen in plaats van bij een particuliere aanbieder. In Duitsland een auto kopen bij een particuliere aanbieder brengt veel haken en ogen met zich mee. Een dealer biedt je meer zekerheid, zeker wanneer je niet de mogelijkheid hebt zelf de auto te gaan bekijken in Duitsland.

Duitse auto importeren

Nadat je de auto in Duitsland hebt gekocht, kun je niet zomaar naar Nederland rijden. Je moet de auto importeren. Dit gaat in drie stappen:

  1. Transporteren

Door strenge BPM-regels is het niet mogelijk je nieuwe Duitse auto zelf naar Nederland te rijden. Je zult hem dus moeten transporteren met een trailer, dit laten het doen door een transportbedrijf of zorgen voor een eendagskenteken waarmee je hem naar een RDW-station rijdt.

  1. BPM Betalen

Eenmaal bij het RDW-station aangekomen laat je daar de Duitse auto keuren en betaal je eventuele belastingen.

  1. Nederlands kenteken aanvragen

Na de keuring en het betalen van de belastingen ontvang je de kentekenbewijzen en kun je een Nederlands kenteken aanvragen.

Een Duitse auto importeren vergt veel papierwerk. Het is daarom in de meeste gevallen handiger dit te laten doen door een importeur, tenzij je er al veel ervaring mee hebt. Er komen dan natuurlijk wel extra kosten bij. Bereken daarom of je onder de streep écht goedkoper uit bent door de auto in Duitsland te kopen. Lees hier uitgebreidere uitleg over hoe je een Duitse auto importeert.

Duitse auto verzekeren

Nu je nieuwe Duitse auto een Nederlands kenteken heeft, moet je de autoverzekering regelen, zodat je geen boete riskeert. In Nederland moeten auto’s namelijk verplicht minimaal WA verzekerd zijn.

Je autoverzekering vergelijken helpt je de meest uitgebreide dekking te vinden tegen de laagste premie. Onnodig te veel betalen wil je natuurlijk niet. Vergelijk bijvoorbeeld op Geld.nl. Zij bieden je het grootste aanbod autoverzekeringen aan, dus zit er altijd wel iets tussen wat bij jou en je nieuwe auto past.

Zo, nu heb je alles geregeld en kun je eindelijk genieten van je nieuwe auto. We wensen je veel rijplezier!

Leave a Response