Automotive

Een auto voor een prikkie: zo doe je dat

Redactie MannenNieuws593 views
Een auto voor een prikkie zo doe je dat

In Nederland zit er een forse belasting op de verkoop van auto’s. Dat maakt dat auto’s hier behoorlijk duur zijn. Duurder dan in andere landen, zoals Duitsland. Daar kun je voor aanzienlijk minder geld aan een auto komen. Maar die auto moet natuurlijk wel officieel ingevoerd worden in Nederland. Hoe doe je dat? We leggen hoe je voor een prikkie een auto van over de grens kan importeren.

Belasting van Personenauto’s en Motorrijtuigen

Het spreekt vanzelf dat het allemaal begint met het uitzoeken van een auto voor een mooie prijs. Een belangrijke zaak waar je rekening mee moet houden wanneer je een auto over de grens uitzoekt, is dat je BPM moet afrekenen bij het invoeren ervan: Belasting van Personenauto’s en Motorrijtuigen. Bij auto’s die minder dan 1.500 kilometer hebben gelopen moet je bij import naar Nederland de volledige bruto-BPM zonder afschrijving afdragen. De Belastingdienst Douane merkt deze auto’s namelijk aan als zijnde nieuw, net als auto’s zonder een eerste buitenlandse toelating of met een zeer recente eerste buitenlandse toelating. Een zeldzame uitzondering hierop zijn auto’s die minder dan 1.500 kilometer hebben gelopen, maar niet jonger zijn dan één jaar. Het is daarom aan te bevelen voornamelijk aanbod van auto’s te bekijken van auto’s die minimaal drie maanden oud zijn en minimaal 1.500 kilometer op de teller hebben staan, zodat je er zeker van kunt zijn dat je mag afschrijven op de bruto-BPM bij het invoeren van de auto.

Auto voor een prikkie

Professionele hulp

Bij het importeren van auto’s komt naast de BPM nog meer administratieve rompslomp kijken. Nadat je geregeld hebt dat je auto naar Nederland vervoerd wordt, moet je de auto namelijk ook invoeren bij de RDW. Deze moet de auto keuren. Op zich is het proces bij de RDW helemaal niet zo ingewikkeld. Het kan echter wel langer duren dan je hoopt, omdat het vaak erg druk is bij de RDW. Het is niet ongewoon om dit drie weken vooruit te moeten plannen. Zeker als je geen ervaring hebt met het invoerproces, is het echter aan te raden gebruik de maken van een bedrijf dat gespecialiseerd is in auto import. Die kent het invoerproces in al zijn facetten en weten waar de valkuilen, mogelijkheden en onmogelijkheden zitten. Zij kunnen ook regelen dat de auto op locatie gekeurd wordt door de RDW. Houd er wel rekening mee dat het doorgaans vijf tot negen werkdagen duurt voordat de RDW een kenteken afgeeft.

Ondanks dit hele proces, is het nog steeds goed mogelijk om geld te besparen door een auto te importeren. Het is daarom zeker het onderzoeken waard. De kosten die je maakt voor professionele ondersteuning kunnen zich weer terugbetalen in het feit dat men alle ins en outs kent en geld voor jou kan besparen.

Leave a Response