Eten & DrinkenLifestyleMuziek

Een avondje stappen overleven als dertiger: 5 tips

Jaro1238 views
dertig-plus-stappen

Als dertiger op stap gaan kan prima! Wel zul je al snel merken dat je het als dertiger lichamelijk een stuk moeilijker hebt dan vroeger. De lange nachten, het nuttigen van (te) veel alcohol en het urenlang dansen zorgen voor een uitgeput gevoel. Daarnaast zal het merendeel van de mensen in de bar of discotheek (veel) jonger zijn. Kun je eigenlijk nog wel lekker stappen als je boven de dertig bent? Natuurlijk kun je een avondje stappen als dertiger. Hieronder 5 tips om deze avonden te overleven!

Stappen als dertiger

Het uitgaansleven wordt gedomineerd door twintigers en zelfs tieners. Dertigers zie je eigenlijk niet zoveel. Op deze leeftijd hebben veel mannen een gezin en kunnen ze wat minder vaak weg in de weekenden. Je zult je dus als dertiger wellicht wat oud voelen in de clubs en discotheken. Ook fysiek wordt het allemaal iets minder en je kunt je het als dertiger vaak niet permitteren om de hele zondag met een kater op de bank te liggen. Gelukkig zijn er wat trucjes om toch een geslaagde avond te hebben als dertiger!

uitgaan-dertiger

Lees ook: Sziget: het populairste festival dit jaar!

1 Kies voor de juiste discotheek

Een nadeel van het stappen als dertiger is het leeftijdsverschil met de overige feestgangers. Sommige clubs en discotheken zitten vol met jonge mensen van begin twintig en dan loop je er als dertiger toch een beetje alleen bij. Daarom onze eerste tip: kies voor de juiste discotheek. Er zijn ook discotheken waar de minimale leeftijd bijvoorbeeld 25 is, of zelfs uitgaan in 30 plus discotheken is mogelijk. Zo loop je er wat minder verloren bij en ben je meer in contact met leeftijdsgenoten. Op een zogeheten ’30 party’ ben je helemaal op het juiste adres. Alleen maar dertigers die een avondje heerlijk los willen gaan!

2 Bereid je goed voor en eet voldoende

Waar je als tiener of twintiger meestal al voor het avondeten begint met drinken, kun je dit als dertiger beter niet doen. De drank valt nu eenmaal iets zwaarder wanneer je op leeftijd raakt. Je kunt het beste eerst een goede maaltijd eten, daarna een bakje koffie en pas rond een uurtje of 9 beginnen met je eerste drankje. Zo houd je het langer vol én heb je minder last van een kater. Ook is het belangrijk om goed te blijven hydrateren, de regel luidt: drink na elk glas alcohol een glas water. In werkelijk gebeurt dit natuurlijk niet, maar wel iets om rekening mee te houden.

3 Drink niet te veel en houd jezelf in de hand

In je jonge jaren heb je vast weleens teveel gedronken. Wij wel namelijk! Elke man is wel een keertje zo dronken geweest dat hij eigenlijk bijna niet meer kon lopen. De volgende ochtend word je wakker met een gigantische kater en weet je bijna niets meer van de avond. Als twintiger kun je dit zonder al te veel schaamte doen, maar als man in de dertig kan dit echt niet meer. Je zult gigantisch voor lul staan en je vrienden of collega’s zullen je nog maanden, of jaren, aan dit voorval herinneren. Houd jezelf liever in de hand en drink niet overdreven veel. Zo val je ook weer beter in de smaak bij de dames boven de dertig!

4 Drink voldoende water voor het slapen gaan

Naarmate je ouder wordt, zullen de katers ook erger worden. Uitzonderingen daargelaten uiteraard! Laten we er even vanuit gaan dat jouw katers als dertiger wel veel extremer zijn dan vroeger. Hoe voorkom je een kater? Een kater helemaal voorkomen kan natuurlijk niet als je alcohol drinkt, wel zijn er een paar trucjes om ervoor te zorgen dat de kater minder is. Een manier om je kater te verminderen is het drinken van veel water voordat je gaat slapen. Dan bedoelen we niet dat je liters naar binnen moet werken in een kort tijdbestek, maar zorg wel dat je minstens 2 grote glazen water naar binnen gooit. Laat ook een glas water op je nachtkastje staan, zodat je in de nacht ook kunt drinken. Ook kun je een paracetamolletje nemen voor het slapen gaan, dit kan ook erg schelen!

5 Blijf ver weg van (hard)drugs

Tot slot: doe niet aan drugs! Je zult wellicht in de verleiding komen, maar dit kun je beter niet doen. Een jointje op zijn tijd kan geen kwaad, maar vermijd drugs als cocaïne, xtc, etc. Niet goed voor je gezondheid en als je een baan hebt, kun je die hier ook mee op het spel zetten. Of je relatie natuurlijk. Het ligt er maar net aan wie je tegenkomt. Houd het gewoon bij een paar drankjes en je zult een heerlijke avond hebben. 

Kortom, een avondje stappen als dertiger kan hartstikke leuk zijn. Houd je echter een beetje in. Om gênante situaties te voorkomen én heftige katers. Ben jij een dertiger? Zo ja, ga jij nog weleens stappen? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Jaro
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van de lifestyle blog Tipify. Hier vind je handige tips voor jongvolwassenen.

Leave a Response