AutomotiveLifestyle

Een caferacer bouwen met een klein budget: hier moet je op letten!

Redactie MannenNieuws680 views
Een caferacer bouwen met een klein budget hier moet je op letten!

Veel mannen dromen van een eigen unieke motorfiets. Geen standaard exemplaar die je bij de dealer kunt vinden. Nee, een motorfiets die ze geheel zelf samenstellen. Die volledig naar wens is en simpelweg een genot is om op te rijden. De Café Racer is één van de meest gewilde unieke motorfietsen van dit moment. Met haar rijke geschiedenis en fantastische uitstraling heeft deze motorfiets al heel wat harten weten te veroveren.

Twijfel jij al jaren om een eigen caferacer te bouwen en lukt dit telkens niet door een te klein budget? Geen probleem! Met de volgende tips is een caferacer binnen een handomdraai gebouwd. Zelfs wanneer je slechts over een klein budget beschikt.

De juiste basis

Een goede begin is het halve werk. Daarom is het enorm belangrijk dat de basis van jouw caferacer klopt. Hierbij moet je dus over de juiste basismotor beschikken. Maar voor welke motor kies je? De meest populaire motoren zijn de bmw k100, bepaalde modellen van Harley-Davidson en Ducati. Ook motoren van Triumph zijn zeer geschikt.

Hoewel dergelijke motoren zeer geliefd zijn, is het ook mogelijk om een caferacer van een geheel andere (ietwat onbekende) motorfiets te maken. Het is vooral belangrijk dat je op de specifieke bouw van de motorfiets let. Kijk dus goed of deze een horizontale lijn vormt en of er geen uitstekende of afwijkende vormen of onderdelen aanwezig zijn. De brandstoftank is bij vrijwel alle café racers het hoogste punt. Steekt bij jouw motofiets het zadel of het stuur meer uit? Dan moeten deze als eerste vervangen worden voor de échte caferacer uitstraling.

Het is dus met name belangrijk dat de belijning en de uitstraling van de motorfiets klopt. Hier kan je bekendere merken voor gebruiken, maar vaak betaal je hier ook al snel wat meer voor. Het is daarom verstandiger om voor een iets goedkoper en minder bekend merk te kiezen en deze vervolgens geheel naar wens op te knappen. Zo bespaar je relatief snel veel geld.

Goedkoop is duurkoop

Goedkoop is duurkoop

Bij het kopen van een tweedehands motorfiets wil je natuurlijk wel dat deze aan de verwachtingen voldoet. De motor moet nog naar wens worden opgeknapt, dus het is niet noodzakelijk om een geheel nieuwe of dure motor te kopen. Een opknappertje mag best, maar maak het niet te gek. Wanneer een motor er op het eerste gezicht prachtig uitziet, maar technisch gezien volledig vervangen moet worden, dan zal dit allemaal alsnog enorm in de papieren lopen. Lijkt iets dus te mooi om waar te zijn? Trap er dan niet in en kijk verder. Goedkoop is in de meeste gevallen toch duurkoop.

Heb je een prachtige motorfiets op het oog voor een leuke prijs? Vraag dan iemand mee die verstand heeft van motoren om een proefritje te maken. Zo weet je zeker dat alles wat de verkoper zegt ook daadwerkelijk klopt.

Stel minder essentiële klussen uit

Het bouwen van een café racer vraagt om een goede planning. Er gaat flink wat tijd in zitten om de motor geheel naar eigen wens samen te stellen. Houd hier dan ook rekening mee en plan ruim in. Stel bijvoorbeeld ook minder essentiële klussen uit. Wil je bijvoorbeeld dolgraag in de toekomst een db killer monteren? Maar zit je niet zo ruim in kas? Pak dan eerst het broodnodige aan, zodat je in elk geval de weg op kunt. Alle luxe dingen komen later wel.

Leave a Response