Fashion

Een capsule wardrobe alleen voor vrouwen? Welnee!

Redactie MannenNieuws1129 views
capsule wardrobe

Als je je vriendin wel eens over het minimaliseren van haar kledingkast hebt horen praten, dan heb je de ‘fashion term’ capsule wardrobe ongetwijfeld ook voorbij horen komen. Geen idee waar we het over hebben? Of denk je dat de capsule wardrobe alleen voor vrouwen geschikt is? Dan is dit artikel handig om te lezen! Zeker als je van een geordende kledingkast houdt waar alleen items in hangen die je ook daadwerkelijk graag draagt.

Wat is een capsule wardrobe?

We kunnen ons voorstellen dat je echt geen idee hebt waar we het nu over hebben. Let us explain ;). Een capsule wardrobe is kort gezegd een gecureerde garderobe met items die je selecteert per seizoen en die makkelijk met elkaar te combineren zijn. Het is een concept dat is bedacht in de jaren ’70 door Susie Faux, eigenaresse van een boetiek in Londen. Sommigen kiezen ervoor om aantallen aan die items te hangen. En zo bestaan er ‘regels’ waarbij je capsule wardrobe uit bijvoorbeeld 33 items (per seizoen) mag bestaan. Wij houden het graag vrijblijvend en vinden dat het wel leuk moet blijven. Dus geven wij de voorkeur aan een capsule wardrobe zonder strikte regeltjes.

De voordelen van een capsule wardrobe

Met een capsule wardrobe leg je gelijk een goede basis wat betreft je kleding. Alle basics zijn aanwezig en omdat je weloverwogen keuzes maakt (door voor de juiste pasvorm, merk, materiaal etc. te kiezen) heb je veel langer plezier van je items. Plus je geeft ook minder geld uit aan kleding omdat je geen tijd meer hoeft te besteden aan shoppen. Je bent een stuk duurzamer bezig met zowel je tijd als je portemonnee! Dat zijn al twee voordelen aan een capsule wardrobe. Het derde voordeel is dat je echt ontdekt wat je persoonlijke stijl is. Draag je vaak T-shirts in combinatie met jeans, dan zul je dat gelijk merken in gecureerde garderobe. Want die zul je waarschijnlijk het vaakst moeten wassen. Vandaar dat de kwaliteit van je kleding ook heel belangrijk is.

Hoe stel je een capsule wardrobe samen?

Het begint met het uitzoeken van al je kleding. De wardrobe clear out is niet alleen handig voor je wederhelft, maar zeker ook voor jou. Ga al je kleding langs en bepaal wat kan blijven en wat weg kan. Kapotte, oude en vieze kledingstukken gaan vanzelfsprekend in de ‘prullenbak voor kleding’. Items die je niet vaak genoeg hebt gedragen kun je doneren aan het Leger des Heils of naar de kringloop brengen. Zo maak je er iemand anders ook blij mee.

Wat overblijft zijn kledingstukken, schoenen en accessoires die je vaak draagt. Items die je goed staan, die comfortabel zitten en makkelijk te combineren zijn met elkaar. Vervolgens maak je een selectie voor de zomer en winter. Het makkelijkst is om je kleding per categorie in te delen en daar eventueel aantallen aan te hangen. Een voorbeeld kan zijn 6 paar schoenen, 8 broeken en 19 bovenstukken (jassen, vesten, truien, T-shirts, tops en overhemden).

Je capsule wardrobe aanvullen met nieuwe kleding

Zijn er nog kledingstukken die missen in je capsule wardrobe? Vanguard heeft een aantal modellen jeans die uiterst geschikt zijn voor een capsule wardrobe. Maar ook met kleding van No Excess ben je voorbereid op meerdere seizoenen. Gebruik voor extra korting de code: VT-18LQFJLP. Wanneer er een nieuw seizoen aanbreekt, vervang je zo je seizoensgebonden kledingstukken. De kleding van het vorige seizoen kun je dan voor de komende maanden weer opbergen.

Leave a Response