Automotive

Een elektrische bestelbus met enorme laadruimte: de Fiat e-Ducato

Redactie MannenNieuws514 views
Een elektrische bestelbus met enorme laadruimte de Fiat e-Ducato

Elektrisch rijden is de toekomst en nog goedkoper ook. Dit is mooi meegenomen, of het nu om zakelijke of huishoudelijke kosten gaat. Het aantal elektrische bestelbussen in Nederland is echter klein. Volgens de ANWB zijn het er slechts dertien in totaal. In dat lijstje mist echter een belangrijke: de Fiat e-Ducato.

Specificaties

De Fiat e-Ducato is binnenkort beschikbaar bij AutoWinkel vanaf €51.900. Er zijn veel opties voor de volledig elektrische bestelwagen. Een van de belangrijkste keuzes die je maakt bij de aanschaf betreft de carrosserie. Hierin zijn drie mogelijkheden: gesloten bestelwagen, chassis cabine of geschikt voor personenvervoer. Daarnaast bestaan er verschillende gewichts- en hoogte-uitvoeringen: 3,5 vs 4,25 ton en lengtemaat 1 vs 2. Lengtemaat 2 is alleen beschikbaar voor de personenbus. Afhankelijk van de gekozen maat is de laadruimte 10 à 17 m3 voor 1.100 à 1.950 kg.

Wat betreft de accu zijn er twee opties: 47 kWh en 79 kWh. De 47-kWh-versie heeft een actieradius van 230 kilometer en de 79-kWh-versie een van 370 kilometer. Bijladen kan met een 6,7-, 11- of 22-kWh-lader. Met de 22-kWh-lader is de accu in een uur bijgeladen voor 100 kilometers. Er is bovendien een snellader beschikbaar voor de grotere accu.

de Fiat e-Ducato

Andere Fiat-bedrijfswagens

AutoWinkel biedt ook andere Fiat-bedrijfswagens, zoals de Fiat Talento (nu vanaf €18.313) en de Fiat Ducato die op fossiele brandstof rijdt (nu vanaf €20.500). Het voordeel van de e-Ducato ten opzichte van de Talento is de laadruimte. Die van de Talento is 5,2 tot 8,6 m3 (vs 10 tot 17 m3 bij de (e-)Ducato). De e-Ducato is een stuk prijziger in de aanschaf dan de variant op fossiele brandstof, maar met de elektrische variant is er sprake van belastingvoordeel en laden kost minder dan brandstof. Hoe die kosten zich precies tot elkaar verhouden, hangt onder andere af van je verbruik.

Leave a Response