Lifestyle

Een energieke man telt voor twee: 7 tips tegen vermoeidheid

Jaro930 views
tips-tegen-vermoeidheid-3

Je kunt natuurlijk een keertje moe of futloos zijn, maar er zijn ook mannen die echt last hebben van langdurige vermoeidheid. Dit is natuurlijk niet fijn. Ten eerste voelt dit lichamelijk niet fijn en ten tweede kan je sociale leven hier ook onder gaan leiden. Een energieke man die overal zin in heeft is nu eenmaal veel leuker. Daarom hebben wij 7 tips tegen vermoeidheid op een rijtje gezet. Zo ben jij morgen weer het ‘heertje’!

1. Hydrateer

We weten het allemaal, maar we doen het niet altijd: water drinken. Wanneer je te weinig water drinkt, droogt je lichaam uit en hier word je ontiegelijk sloom van. Zorg dus dat je per dag minstens een liter water drinkt en begin gelijk wanneer je wakker wordt. Een glas water bij het opstaan maakt al een groot verschil!

2. Een goed ontbijt

Het ontbijt is – zoals je waarschijnlijk al weet – de belangrijkste maaltijd van de dag. Een goed ontbijt is essentieel voor je energielevel gedurende de dag. Als je ‘s ochtends geen honger hebt, probeer dan in ieder geval een stuk fruit zoals een banaan te eten. Zo krijg je in ieder geval ‘iets’ binnen.

3. Ochtendgymnastiek

Uit onderzoek blijkt dat 5 minuten ochtendgymnastiek ervoor zorgt dat je overdag twee keer zoveel calorieën verbrandt. En de cijfers liegen nooit… Doe bijvoorbeeld een paar sessies sit-ups of een paar jumping jacks. Zo kom jij de dag wel door!

tips-tegen-vermoeidheid-2

Lees ook: Spieren kweken? Eet dan dit!

4. De zon

Helaas schijnt in Nederland niet heel vaak de zon. Des te meer reden om – wanneer de zon schijnt – heerlijk in het zonnetje te zitten. De zon geeft je meer energie, meer zin in seks en zorgt ervoor dat je je gelukkiger voelt. Dus voel jij je futloos en moe? Dan is het misschien tijd voor een ontspannen zonvakantie!

5. Ga vroeg naar bed

Uit onderzoek blijkt dat 1 uur extra slaap net zoveel energie geeft als het drinken van twee koppen koffie. Nu slapen we met plezier uit, maar gaan we met moeite eerder naar bed. Laten die uren in de avond nu net zwaarder tellen dan de uren in de ochtend. Vroeg naar bed dus en ‘s ochtends weer vroeg op. Ook een vaste routine bevordert je energieniveau!

6. IJzer

Wanneer je lichaam een ijzertekort heeft zul je een uitgeput gevoel ervaren. IJzer zorgt er namelijk voor dat er hemoglobine aangemaakt wordt in je lichaam. Dit is een rode kleurstof in de rode bloedcellen. Hemoglobine is verantwoordelijk voor het vervoeren van zuurstof uit je longen naar je organen. Dit zorgt indirect dus voor meer energie. IJzer vind je vooral in rundvlees en natuurlijk spinazie.

tips-tegen-vermoeidheid

Lees ook: 5 gezonde vleessoorten voor mannen!

7. Frisse lucht

Als laatste tip: breng meer tijd rond in de buitenlucht. En dan bedoelen we niet een rondje in de stad om een kop koffie te scoren, maar echt quality time in de natuur. Frisse geuren zullen voor een boost van je energieniveau zorgen!

Heb jij weleens last van vermoeidheid? Laat het ons weten in de comments hieronder!

Jaro
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van de lifestyle blog Tipify. Hier vind je handige tips voor jongvolwassenen.

Leave a Response