LifestyleWonen

Een fauteuil: een stoere aanvulling voor jouw woonkamer

Redactie MannenNieuws1420 views
Fauteuil woonkamer

Denk je aan de woonkamer, dan denk je aan relaxed zitten. Netflixen (al dan niet met chill) of een beetje gamen voor de televisie. Dat kan natuurlijk op de bank zoals iedereen, maar er is niks zo mannelijk als een grote, dikke fauteuil in je zithoek. Een meubelstuk dat schreeuwt: hier zit de man van het huis. Fauteuils hebben verschillende voordelen en zijn zeker een stoere aanvulling voor jouw woonkamer, en wellicht zelfs ook voor je eethoek.

Nieuwe fauteuil met voetenbank

Misschien heb je al een fauteuil in huis maar is deze aan vervanging toe. Dan weet je waarschijnlijk maar al te goed hoe fijn zo’n luxe zetel is. Misschien kun je jezelf met je vakantiegeld verwennen met een mooie, nieuwe fauteuil die helemaal bij jou past. Vergeet vooral niet om er bijpassende voetenbank bij te kopen, zodat je lekker met de benen omhoog voor de televisie kunt zitten. Dat is na een dag hard werken immers een mooie beloning.

Stof of leer?

De vraag is natuurlijk nog wel wát voor fauteuil het beste bij jou en je woonkamer past. Daarbij let je natuurlijk op kleur en formaat, maar het soort bekleding is ook van belang. Wil je een echte stoere fauteuil, dan is leer wellicht de meest passende keuze. Leer is natuurlijk een stevig materiaal dat maar langzaam slijt. Toch valt er ook wat te zeggen voor stoffen bekleding. Deze voelt zachter en minder koud aan. Er heeft voor de productie daarvan ook geen dier moeten sterven, wat voor sommigen zeker een argument zal zijn om niet voor leer te kiezen.  

Stoere fauteuil woonkamer

Even ruimte voor jezelf

Wij mannen hebben, net als vrouwen overigens, ook wel eens me-time nodig. Even relaxen voor onszelf. Een fauteuil, mits niet te breed, nodigt niet uit om door twee man tegelijkertijd gebruikt te worden. Neem je plaats in je fauteuil, dan heb je dus even je eigen ruimte waar je tot rust kunt komen. Als je dan weer in de stemming bent om sociaal te doen, kun je altijd nog tegen je partner aankruipen. Of je blijft gewoon lekker de hele avond in je eigen zetel zitten.

Love seat

Ga je voor een lekker brede fauteuil, dan heb je zomaar een love seat waar je met je date of partner de avond extra knus kunt doorbrengen. Niet alleen is dat een uitstekende manier om samen te chillen met Netflix, het is wellicht ook nog eens mooi opstapje voor het spreekwoordelijke Netflix & chill. Zo is je fauteuil niet alleen stoer, maar ook nog eens sexy.

Luxer zitten aan de eettafel

Misschien ben jij iemand van ‘met het bord op schoot’, in welk geval een mooie fauteuil in de zithoek bij de televisie een uitstekende toevoeging is. Maar er zijn fauteuils in verschillende soorten en maten, en daaronder zijn er ook fauteuils die dienst kunnen doen als eetkamerstoel. Wanneer je luxer kunt zitten aan de eettafel, nodigt dat ook weer uit om daar meer tijd door te brengen voor een romantisch diner of een spelletje met vrienden.

Leave a Response