Fashion

Een horloge is een belangrijke accessoire voor mannen.

Tom van Pinxteren780 views

Horloges zijn voor mannen wat oorbellen zijn voor vrouwen. Het is een accessoire die bijna niet weg te denken is. Een horloge heeft meer functie dan enkel het aangeven van de tijd. Het is voegt iets toe aan je mannelijke uitstraling, het is stijlvol en kan van pas komen bij het sporten. Elke man moet een horloge hebben om zijn uitstraling te bepalen. Sommige kenmerken zijn belangrijker dan welke horlogemerken de heren moeten dragen. Hier lees waar je op moet letten bij het dragen van een horloge.

 De beste horloges voor mannen zijn er in meerdere stijlen

Stijlen horloges voor mannen

Mooie horloges bepalen wat je als man wil uitstralen. Wil je er zakelijk uitzien of ga je voor de sportieve look? Een horloge dragen kan jouw outfit gigantisch helpen. Horlogemerken voor mannen bieden verschillende stijlen aan. Daarom is het belangrijk om te weten welk horloge je moet dragen voor welke uitstraling.

Als jij wil laten zien dat je een actieve man bent, dan is een mooi sportief horloge wat voor jou. Een robuust design kenmerkend bij dit type. Het zijn horloges met een grote klok en vaak meerdere functies zoals een stopwatch. Dit type is dus functioneel. Het zijn mooie horloges voor bij een casual outfit. Heren kopen een sportief horloge vaak in opvallende kleuren. Het zijn grote horloges die opvallen. Ze benadrukken jouw sportieve levensstijl. Over de functies van een sportief horloge is hier meer te lezen: ‘De vijf voordelen van een sporthorloge’.

Een klassiek horloge voor heren is authentiek en betrouwbaar. De horloges bevatten elementen van oude horloges, maar hebben tegenwoordig vaak een moderne twist. Het is het horloge voor heren wat klasse toevoegt aan jou outfit. De klok is meestal een stuk kleiner dan bij een sportief horloge. Voor het bandje wordt leer gebruikt en Romeinse cijfers op de klok.

Naast de velen luxe horloges voor heren zijn er nog andere opties. Een design horloge is minimalistisch. Dit type horloge moet functioneel zijn en is klein van formaat. Het horloge dragen mannen vooral bij een formele gelegenheid. Denk hierbij aan op het werk of een zakelijk etentje. Het design horloge is elegant en stijlvol. 

Het materiaal bepaalt de uitstraling van het horloge.

Een horloge voor mannen (1)

Naast de stijl van het horloge is het materiaal van de band belangrijk. Alle eerdergenoemde stijlen hebben verschillende materialen voor hun bandjes. Wat voegt welk materiaal toe aan jou outfit? Hier volgen de verschillende opties.

Allereerst metaal. Een horlogeband van metaal staat sportief. De eigenschappen zijn: stoer, grof, opvallend, minder exclusief en informeel. Een bandje van metaal past dus goed bij een casualoutfit. 

Vervolgens zilver en goud. Deze materialen maken het horloge wat exclusiever. Toch hebben goud en zilver niet dezelfde eigenschappen. Zilver is stoer, exclusief en verfijnd. Goud is klassiek, stijlvol, exclusief en stijf. Beiden zijn dus exclusief maar toch verschillen ze van uitstraling

Leer en plastic zijn de laatste materialen. Horloges voor mannen met leren bandjes zijn mannelijk, verfijnd en klassiek. Plastic horloges maken heren informeel, sportief, opvallend en goedkoop.

Een horloge voor mannen (2)

Wanneer mannen een horloge kopen verandert hun uitstraling. Wat wil jij uitstralen met het dragen van je horloge? De stijl en het materiaal zijn belangrijk om te overwegen. Ze hebben allemaal hun eigen kenmerkende eigenschappen. Zoek dus niet naar wat de mooiste horloges voor mannen zijn. Horloge merken zijn pas van toepassing wanneer jij je eigen stijl hebt gekozen. 

Leave a Response