Uncategorized

Een mancave in je tuin: 6 tips

Dion2338 views
Een televisie mag niet ontbreken aan je mancave.

Samenwonen heeft zo zijn pluspunten, maar als man heb je toch altijd de behoefte aan een plekje voor jezelf waar je je in kunt terugtrekken om je hobby’s uit te oefenen, met vrienden of alleen. Denk aan een potje gamen, voetbalwedstrijden kijken, poolen, muziek maken of krachttraining doen. Vaak associëren we zo’n mancave met een zolder of kelder waar we ons eigen ding kunnen doen. Toch is gedurende de mooie maanden van het jaar een beetje zonde om veroordeeld te zijn tot een donkere kelder of oververhitte zolder. Een beetje buitenlucht bij je mannendingen is toch ook wel lekker. Daarom geven we je 6 tips over hoe je een mancave in je tuin kunt maken.

  1. Een hoekje achterin de tuin

Heb je geen tuin of te weinig ruimte om er een mancave in te maken, dan kun je altijd nog nadenken over een plekje buitenshuis waar je met vrienden lekker mannendingen kunt doen. Er zijn bijvoorbeeld chalets te koop waar jullie samen een prima plekje kunnen creëren weg van huis. Heb je de ruimte wel, probeer dan wat ruimte aan de achterkant van je tuin vrij te maken. Zo creëer je een beetje afstand met het huis. Niet alleen heb je dan eerder het gevoel dat je er even tussenuit bent, het is ook letterlijk minder waarschijnlijk dat je in de realiteit van het huishouden betrokken wordt. Je partner hoeft niet door je mancave te lopen om elders in de tuin te kunnen komen, en des te kleiner is dan de kans dat er van alles van je gevraagd wordt wanneer je juist even wilt chillen in je mannenhoekje.

  1. Maak een overkapping

Mooi weer of niet, een overkapping voor je mancave is essentieel. Niet omdat je van suiker bent, maar omdat je je mannenhoekje comfortabel wilt inrichten en al je spullen wilt beschermen. Je wilt immers niet bij iedere druppel regen naar buiten hoeven stormen om je kussens en elektronica in veiligheid te brengen. Sowieso is het vervelend om iedere keer voor en na gebruik van je mannenhoekje spullen te moeten verplaatsen. Een bijkomend voordeel van een overkapping is dat je jezelf bij volle zon niet per se hoeft in te smeren.

  1. Zorg voor een televisie

Een televisie mag niet ontbreken aan jouw mancave, ook als deze buiten is. Er bestaan waterdichte televisietoestellen, maar het is ook mogelijkheid om er een doorzichtige kast omheen te maken of een beschermhoes aan te brengen wanneer je de TV niet gebruikt. Waarom is een televisie essentieel? Omdat je bij mooi weer ook buiten wilt kunnen genieten van voetbalwedstrijden, Formule 1 en andere sportwedstrijden. Om te kunnen gamen heb je ook veelal een televisietoestel nodig, dus ook om die reden is een televisietoestel in je mancave belangrijk.

Is het niet heerlijk als je je eigen bier kunt tappen?

  1. Maak een bar

Zorg ervoor dat vrienden bij jou aan de bar kunnen komen hangen en je zult zelden om bezoek verlegen zitten. Zou het niet schitterend zijn om zelf bier te kunnen tappen in je mancave? Om glazen bij de hand te hebben en een spoelbak? Natuurlijk is  een koelkast ook een belangrijke toevoeging. Je wilt in je mannenhoek natuurlijk wel kunnen genieten van koude frisdrank en gekoeld speciaalbier. Een mooi rek voor whisky, wodka en andere sterke dranken hoort er natuurlijk ook bij.

  1. De perfecte loungeset

Bij een mancave in de tuin hoort de perfecte loungeset om comfortabel te kunnen hangen met je vrienden. Dit is een cruciaal onderdeel van de aantrekkingskracht van jouw mancave, dus probeer elke set in de winkel uit wanneer je gaat shoppen. Kies er een waar je meteen blij van wordt als je erop zit. Zorg voor voldoende rugsteun, dus ga niet voor slappe kussens of een al te lage achterkant. Kies er natuurlijk ook een handige tafel bij die zonder al te veel moeite binnen handbereik staat vanaf je loungebank.

  1. Terrasverwamer

Om een zo groot mogelijk deel van het jaar comfortabel gebruik te kunnen maken van je mancave in de tuin, is het handig om ervoor te zorgen dat je iets hebt om de boel een beetje op te warmen als het eigenlijk nét te koud wordt om nog buiten te zitten. Hiervoor zijn terrasverwarmers uitgevonden. Deze vreten stroom, dus gebruik ze enkel wanneer ze echt nodig zijn. Je kunt ook een deken om je heen slaan, maar probeer dan nog maar eens op een fatsoenlijke manier je biertje van de tafel op te pakken…

Leave a Response