Lifestyle

Een pokeravondje met vrienden organiseren? 4 tips!

Jaro1354 views
pokeravond-vrienden

Een mannenavondje op zijn tijd is gezond! Heerlijk met vrienden lullen over voetbal, vrouwen en alles wat god verboden heeft.  Een mannenavond kun je in de kroeg houden, maar ook bij iemand thuis. Vaak wordt er gewoon (veel) bier gedronken en gekletst, maar misschien ben je dat na een tijdje wel zat… Ben je opzoek naar inspiratie voor het volgende mannenavondje? Wij hebben een suggestie: Een pokeravond! Zo kun je, indien je wint, de avond eindigen met een geldprijs!

Pokeravond

Hoewel de meeste mannenavonden bestaan uit onderbroekenlol en veel gelach, is de sfeer tijdens een pokeravondje iets serieuzer. Het is namelijk leuker als iedereen serieus het spelletje speelt en daar komt nog eens bij dat er ook echt geld ingezet wordt wat je kunt winnen. Hoe organiseer je nu een pokeravond met vrienden? Wij hebben de stappen op een rijtje gezet!

pokeravond-vrienden-2

Lees ook: Dit zijn de leukste mannelijke vakantiebestemmingen!

#1. Nodig de juiste mensen uit

Het begint allemaal bij het uitnodigen van de gasten. Bij een normale mannenavond is elke vent met goede bedoelingen welkom. Bij een pokeravond is het essentieel dat je alleen mensen uitnodigt die echt willen pokeren. Nodig vrienden uit die het echt leuk vinden en ook kunnen. Of op zijn minst willen leren!

#2. Wees duidelijk

Heb je een selectie gemaakt van pokervrienden? Dan is het tijd om ze uit te nodigen. Het is belangrijk dat je van te voren goed duidelijk maakt wat de voorwaarden zijn. Denk bijvoorbeeld aan de inzet, de begintijd en de eindtijd en of de gasten zelf iets te eten of te drinken mee moeten nemen.

#3. De ruimte

Bij een pokeravond is het belangrijk dat je een grote tafel tot je beschikking hebt waar iedereen comfortabel aan kan zitten. Een potje poker kan uren duren en je wilt dat iedereen zo comfortabel mogelijk is. Zorg ook voor de nodige snacks indien de gasten honger krijgen. Daarnaast raden we je aan om ook non-alcoholische drankjes in huis te hebben. Straalbezopen pokerspelen is geen recept voor de overwinning!

#4. De voorbereidingen

Om een pokeravond te kunnen organiseren heb je natuurlijk wel een pokerset nodig. Indien je deze niet tot je beschikking hebt kun je ook de onderdelen los aankopen. Je hebt in ieder geval de volgende dingen nodig:

  • Minstens 2 setjes speelkaarten (het liefst harde kaarten)
  • Poker chips (zorg voor extra chips)
  • Een dealerbutton
  • Een klokje voor op tafel
  • Een overzicht met de regels zodat hier geen onduidelijkheid over bestaat

Pokerface

Nu je deze voorbereiding hebt getroffen kan het feest beginnen. Zorg altijd dat je niet om geld speelt wat je niet kunt missen. Iedereen wilt natuurlijk graag winnen met poker, maar je wilt geen ruzie met elkaar krijgen. Het allerbelangrijkste is dat jij en je vrienden een geweldige avond hebben!

pokeravond-vrienden-3

Houd jij van poker? Zo ja, hoeveel zet jij altijd in? Laat het ons weten in de comments hieronder!

Jaro
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van de lifestyle blog Tipify. Hier vind je handige tips voor jongvolwassenen.

Leave a Response