Reizen

Een roadtrip in Amerika: 4 gouden tips die je moet weten

Joris2883 views
Road Trip Amerika

Naast Australië zijn de Verenigde Staten de best mogelijke bestemming voor een legendarische roadtrip. Met zijn eindeloos uitgestrekte wegen en adembenemende natuurpracht is het niet verwonderlijk dat zij roadtrippen tot een kunst hebben verheven. Een roadtrip in Amerika is iets dat je sowieso minstens een keer moet hebben gedaan in je leven. Hieronder volgen 4 gouden tips die je helpen met het plannen van een roadtrip in Amerika.

1. Huurauto’s en benzine

Beste auto roadtrip in Amerika
Bron afbeelding

Boek zeker een auto die groot genoeg is voor je bagage en onderschat zeker niet hoeveel ruimte je nodig hebt als je gaat kamperen. Een auto huren is altijd goedkoper per week en het kan verstandig zijn een beetje meer te betalen voor een offroad voertuig met vierwielaandrijving, of een met een opvouwbaar dak zoals een Jeep. Het is altijd goedkoper om vooraf te boeken, dan zomaar naar een autoverhuurbedrijf te stappen in de luchthaven. Probeer websites zoals Hotwire om op zoek te gaan naar de beste deals, en boek (ruimschoots) op voorhand!

Vergeet ook niet na te kijken hoeveel mijlen je auto verbruikt per gallon. Denk eraan dat benzine in de VS gas wordt genoemd en niet petrol, en per gallon wordt verkocht (+- 4 liter). Benzine wordt ook duurder naarmate je naar de kust gaat zoals bv. Californië, New York en Florida. De goedkoopste benzine vind je in het midden van het land. Onthoud ook dat in staten met veel landbouwgebieden zoals Idaho, benzinestations meer verspreid zijn en dat je er slechts één vindt om de 100 km, dus tank je wagen op tijd vol!

2. Te hard rijden

Death Valley speeding roadtrip in Amerika

Een boete is altijd een domper op de vreugde en al zeker tijdens een roadtrip. Hier volgen enkele tips om boetes te vermijden in Amerika:

De Verenigde Staten zijn ontzettend uitgestrekt, waardoor je soms urenlang op de snelweg rijdt. Je zal in de verleiding worden gebracht om te hard te rijden, maar wees op je hoede! Als je toch sneller dan de aangegeven snelheid wil rijden, ga dan maximum 5 mijl/uur (9 km/uur) over de snelheidslimiet. Beslis je toch sneller dan dat te gaan, loop je het risico tegengehouden te worden. In dit geval kan je soms geluk hebben, omdat je een buitenlander bent die “gewend is kilometers per uur af te lezen in plaats van mijlen en simpelweg in de war is geraakt”. Het belangrijkste echter is dat je geen problemen veroorzaakt en dan kom je er normaal met slechts een waarschuwing van af, aangezien je niet uit het land komt.
Tolwegen vermijden bespaart je ook heel wat geld. Er zijn er niet zoveel in de States, maar kijk je route minstens twee keer na op de GPS (die je zeker niet mag vergeten!) zodat je deze onnodige kosten vermijdt. Daarbovenop kan je genieten van een nog mooiere scenic route!

Denk ook zeker aan de volgende zaken:

  • Het dragen van een gordel is verplicht in de VS, dus riemen vast!
  • Het hebben van een open fles met alcoholische drank daarin kan je een boete opleveren in de meeste staten, zelfs als de bestuurder niet drinkt! Als je toch wil drinken in de auto, giet de drank dan uit in een drinkbus zodat het niet duidelijk is dat je alcohol aan het drinken bent.
  • Rijd niet te hard in kleine stadjes, want daar zijn meestal politieagenten die niets beter te doen hebben dan te wachten op snelheidsduivels.
  • De meeste verkeerslichten zijn voorzien van camera’s, hoe verleidelijk het ook mag zijn, rijd niet door een rood licht.

3. Verblijf tijdens een roadtrip in Amerika

Sterrenhemel roadtrip in Amerika
Bron afbeelding

Overnachten in Amerika kan een duur grapje worden, als je het verkeerd doet. Als je in hotels wil verblijven, raden we Airbnb aan, waar je goede accommodatie vindt voor elk budget. Het bijkomende voordeel hiervan is dat je in plaatselijke buurten verblijft, waardoor je de steden op een unieke manier ten volste kunt ervaren. En dit allemaal aan een voordelige prijs. Couch surfen is ook een mogelijkheid, maar dit is niet altijd gemakkelijk in groepen en ook niet altijd even betrouwbaar. Je beste optie voor een leuke tijd en lokale plekken is Airbnb. Je krijgt trouwens een mooie korting als je hier klikt.

Local Beer Kitchen roadtrip in Amerika
Bron afbeelding

Kamperen in de Verenigde Staten is de beste manier om ten volste een roadtrip te ervaren en hotelkosten te vermijden. Er zijn tal van outdoor- en sportwinkels die ook kampeeruitrusting verkopen, maar deze zijn vaak ontzettend duur. Je kan ook soms de uitrusting huren, maar dit kan ook een aardige duit kosten. De goedkoopste optie is Walmart, dat alles heeft wat je maar kunt bedenken. Daarbovenop is een uitstapje naar Walmart altijd een grappige en interessante ervaring, zelfs als je er helemaal niets koopt.

Campings in bepaalde populaire gebieden van Amerika zoals Napa Valley, de Nationale Parken of veelgeliefde stranden en bossen, kosten gemiddeld $25 tot $40 per nacht. Daarom is het aangeraden op internet te zoeken naar gratis campings in de omgeving. Er zijn talloze gratis campings in Amerika, die ook nog eens vaak zijn uitgerust met basis voorzieningen, dus ga er zeker naar op zoek. In sommige staten zoals Arizona is het toegestaan om te wildkamperen, waardoor je eender waar op vrij land mag kamperen. Soms gelden er bepaalde beperkingen, dus het is aangewezen een officiële website van de overheid na te gaan voor de specifieke details. Zoals je ziet hoeft een roadtrip in Amerika niet altijd veel geld te kosten.

4. Wat je zeker niet mag missen tijdens een roadtrip in Amerika

food truck roadtrip in Amerika
Bron afbeelding
  • Food Trucks

De food truck cultuur is ontzettend populair in Amerika en iets wat je zeker niet mag missen tijdens een roadtrip in Amerika. Je vindt er alles wat je maar kan bedenken, van Koreaanse barbecue tot speciale bacon food trucks. De beste steden in Amerika om food trucks te vinden zijn San Francisco, Portland, Seattle, Tampa, Miami, Denver, Austin, Washington DC en Orlando.

coffee shop roadtrip in Amerika
Bron afbeelding
  • Coffee shops

Amerikanen zijn gek op koffie en hebben een eigen innovatieve route genomen wat hippe coffee shops betreftOveral in de Verenigde Staten vind je briljante koffiebranderijen en verse koffiebonen en brouwsels. Enkele aanraders voor de beste koffie tijdens een roadtrip in Amerika zijn Portland, Seattle, Kansas City (Missouri), San Francisco, Philadelphia, New York, Nashville en Austin Texas.

North Cascades Nationaal Park Washington roadtrip in Amerika
Bron afbeelding
  • Nationale Parken

De Verenigde Staten zijn gekend voor hun majestueuze ongerepte natuur en ze hebben meerdere nationale parken om dat te weerspiegelen. Bezoek er zoveel je kan tijdens een roadtrip in Amerika en mis zeker niet Yosemite, Yellowstone, Redwood Forest, Sequoia Forest, Death Valley, Crater Lake, Zion, North Cascade, Grand Teton en de Everglades. Geen enkel nationaal park in de VS zal je teleurstellen en ze zijn stuk voor stuk adembenemend.

Met deze insider tips kan het niet misgaan. Heb jij al weleens een roadtrip in Amerika gemaakt? Wat waren jouw ervaringen?

Joris
Geboren met een pen in de hand, wereldreiziger, foodie, sporter, filmfanaat en taalliefhebber.

Leave a Response