Fashion

Een rolex kopen, waar moet je op letten?

Jaro2632 views
rolex-kopen

De horloges van Rolex behoren tot de populairste horloges ter wereld. Deze luxe en vooral dure horloges zijn erg populair onder de mannen. Het is anno 2019 een echt statussymbool. De horloges zien er niet alleen mooi uit, maar het kan ook een prima investering zijn om een rolex te kopen. Waar moet je op letten bij het kopen van een (tweedehands) Rolex? Wij hebben een aantal tips op een rijtje gezet!

Rolex kopen

Veel mannen kopen een Rolex omdat ze dit mooi vinden. Ook zijn er mannen die investeren in een Rolex horloge. Het merk blijft groeien en bepaalde horloges van Rolex worden steeds meer waard. Sommige modellen worden maar beperkt gemaakt en zijn dus zeldzaam. Wat voor reden je ook hebt om een Rolex te kopen, het is belangrijk om op een aantal dingen te letten. Er zijn veel neppe exemplaren in omloop en je wilt natuurlijk niet achter je oren geslagen worden.

originele-rolex-als-investering

Lees ook: 3 redenen waarom mannen zo graag een horloge dragen!

Echt of nep?

Als we er even van uitgaan dat je geen namaak Rolex wilt kopen, wil je natuurlijk niet opgelicht worden. Zoals bij veel andere producten die veel waard zijn, worden er ook veel namaak Rolex horloges aangeboden. Als je een nieuwe Rolex koopt, dan is het eenvoudig om erachter te komen of deze echt of nep is. Een nieuwe Rolex koop je bij een officiële Rolex retailer en hier krijg je een officieel garantiebewijs bij je horloge. Daarnaast ontvang je natuurlijk de officiële doos. Maar wat als je een tweedehands Rolex koopt? Dan weetje natuurlijk nooit of deze echt of nep is. Gelukkig zijn er een paar dingen waar je op kunt letten. Hieronder een aantal tips:

1 Let op het gewicht

Als je een Rolex koopt, dan wil je deze uiteraard eerst even vasthouden voordat je uiteindelijk tot kopen overgaat. Een echte Rolex is gemaakt van hoogwaardige metalen en voelt logischerwijs behoorlijk zwaar aan. Namaak exemplaren voelen vaak lichter aan. 

2 Waterdicht?

Elke echte Rolex is waterdicht. Niet alle exemplaren zijn geschikt om te duiken, maar alle Rolex horloges lekken niet als je ze onder water houdt. Imitatie Rolex horloges zijn vaak niet waterdicht. Een goede test is dus het onder water houden van het horloge. Als deze lekt, dan weet je in ieder geval zeker dat het geen origineel exemplaar is.

3 Tikt ie?

Een horloge is als het ware een kleine klok en een klok tikt natuurlijk. Een echte Rolex maakt echter niet veel geluid. Hoor je een luide tik bij de Rolex die je in je handen hebt? Dan gaat het waarschijnlijk om een imitatie Rolex.

4 Let op de achterkant

Heeft de Rolex een glazen, kristal of plastic achterkant? Waar je dwars doorheen kijkt en de binnenkant kunt zien. Dan is het hoogstwaarschijnlijk een nep exemplaar. Er zijn slechts twee echte Rolex horloges die zo’n achterkant hebben. Deze komen uit de jaren 30 en zijn erg zeldzaam. Grote kans dat je deze dus niet in je handen hebt.

5 De datum

Rolex horloges zijn gemaakt met precisie. De datum op het horloge moet daarom piepklein zijn. Rolex maakt daarom gebruik van een klein vergrootglas op het glasplaatje. Namaak Rolex horloges hebben vaak niet zo’n vergrootglas. 

Rolex kopen als investering

Wanneer je een Rolex wilt kopen, om deze later voor meer geld van de hand te doen, dan moet je wel op een paar dingen letten. Niet elke Rolex kun je later voor meer geld verkopen. Wat is handig? Een Rolex Daytona kopen, of bijvoorbeeld een Rolex Datejust kopen? Het verschilt per type of deze ook daadwerkelijk meer waard gaat worden. De Rolex Submariner is bijvoorbeeld een horloge dat de afgelopen decennia steevast meer waard wordt. Andere Rolex horloges die waarschijnlijk meer waard worden zijn de Rolex Daytona, de Rolex Day-Date en de Rolex GMT. Het is een fabeltje dat je een dure Rolex moet kopen als goede investering. Logischerwijs kun je door een Vintage Rolex te kopen het meest verdienen, maar je kunt ook een goedkope Rolex kopen en wie weet wordt deze later ook meer waard. Zolang het een origineel exemplaar is uiteraard!

Conclusie

Kortom, een Rolex kopen is een flinke investering. Omdat het merk zo gewild is zijn er ontiegelijk veel namaak exemplaren in omloop. Zorg dus dat je niet opgelicht wordt en vraag altijd naar het garantiebewijs.

Heb jij een Rolex of zou je er graag eentje willen? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Jaro
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van de lifestyle blog Tipify. Hier vind je handige tips voor jongvolwassenen.

Leave a Response