GadgetsLifestyle

Een toffe werkplek inrichten: 3 tips

Jaro2340 views
Toffe werkkamer inrichten

Werk jij vanuit huis of op kantoor? In beide gevallen is het belangrijk dat je werkplek logisch ingericht is. Een rommelige ongeorganiseerde werkplek zorgt ervoor dat je je minder goed kunt concentreren en dit komt de productiviteit niet ten goede. Naast een effectieve werkplek, wil je natuurlijk ook een werkplek creëren waar je geïnspireerd raakt en waar je je echt thuis voelt. Hoe richt je nu een echt toffe werkplek in? Wij hebben 4 tips op een rijtje gezet.

1.      Kijk naar de ruimte

Allereerst ga je de ruimte analyseren. Waar ga je het bureau neerzetten? Onder het raam is fijn qua lichtinval, maar misschien kun je het bureau beter naast het raam zetten. Zo kun je op een zonnige dag ook je scherm nog goed zien. Ook kun je jezelf vragen stellen als: ‘Is het plafond laag?’, ‘Is de vloer donker of licht?’. Al deze aspecten neem je straks mee in de inrichting van je werkplek.

2.      Kies de juiste kantoorbenodigdheden

Nu is het tijd om lijst met kantoorbenodigdheden op te stellen. Veel mensen maken de fout om te veel (onnodige) kantoorbenodigdheden op hun bureau te hebben staan. Onder het mom van ‘Dit kan nog weleens van pas komen’ wordt het hele bureau vol gezet met dingen als nietmachines, plakbandautomaten en andere kantoorbenodigdheden. Ga voor jezelf na welke dingen je echt gebruikt en zorg dat deze op je bureau komen te staan. Daarnaast is er een grote variatie aan opbergsystemen die helpen om jouw bureau geordend te maken.  Hoe overzichtelijker en rustiger een bureau, hoe lekkerder je kunt hier werken.

Lees ook: Trendy thuiswerkplek maken om altijd met plezier te werken!

3.      Persoonlijk tintje

Naast de spullen die je voor je werk gebruikt, is het ook belangrijk om je werkruimte te vullen met persoonlijke dingen. Denk bijvoorbeeld aan een fotolijstje met een mooie foto van iemand die belangrijk voor je is, een mooie plant, of bijvoorbeeld een kunstwerk waar je gehecht aan bent. Uit onderzoek blijkt namelijk dat mensen die zelf hun werkplek aankleden en persoonlijk maken het meest productief zijn.

4.      Lichte kleuren

Als laatste willen we je nog meegeven dat je het beste veel ‘lichte’ kleuren kunt gebruiken. Zo oogt je werkruimte ruimer en frisser. Het is vooral belangrijk om lichte muren te kiezen. Dit hoeft niet per se wit te zijn, maar je kunt ook kiezen voor een pastelkleur zoals lichtblauw. Een klein straaltje zon, zal door de lichte muren versterkt worden en de hele ruimte lichter maken.

Dit waren de belangrijkste dingen waar je op moet letten bij de inrichting van je werkruimte. Verder verschilt het natuurlijk per persoon. De een kan wel goed werken achter een ‘druk’ bureau terwijl de ander zijn bureau het liefst helemaal leeg heeft. Het allerbelangrijkst is dat jij comfortabel kunt werken!

Jaro
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van de lifestyle blog Tipify. Hier vind je handige tips voor jongvolwassenen.

Leave a Response