Nieuws

Een uitvaart met humor: mannen houden er meer van dan vrouwen

Danny Bijl1 comment1354 views
Humor

Hoort een uitvaart ernstig en misschien zelfs een tikkeltje saai te zijn? Als het aan sommige mannen ligt in ieder geval niet! Sommige mannen houden namelijk wel van een beetje humor tijdens hun uitvaart. Dit in tegenstelling tot vrouwen. Die gaan liever voor een warmer en liefdevoller afscheid.

Mannen houden van humor

Voor mannen hoeft hun uitvaart helemaal niet zo serieus te zijn. Een beetje humor maakt het allemaal wat luchtiger en minder beladen. Dit kwam uit een onderzoek van Yarden naar de wensen en ideeën die mannen en vrouwen hebben over hun eigen uitvaart. Hieruit blijkt dat de meerderheid van de mannen wel een vleugje humor zou willen. Vooral voor de nabestaanden kan dit fijn zijn.

Humor

Humor in je uitvaart brengen

Hoe kun je nou eigenlijk humor in een uitvaart brengen? Natuurlijk heb je het zelf niet in de hand hoe je eigen begrafenis zal gaan verlopen, maar je kunt wel van tevoren al een paar dingen vastleggen. Stel bijvoorbeeld al een afspeellijst samen met liedjes die je graag zou willen laten horen. Er zijn op internet diverse begrafenis afspeellijsten te vinden.

Afspeellijst

Om een uitvaart luchtig te houden, is het belangrijk dat mensen kunnen lachen. Zorg dus dat er grappige momenten zijn tijdens de begrafenis. Denk hierbij aan filmpjes van vroeger die op een projector kunnen worden getoond  of mooie anekdotes die verteld worden. Of zorg dat er gelegenheid is om na afloop van de begrafenis nog wat te drinken met elkaar. Zo kunnen de mooie, grappige en ontroerende momenten nog eens rustig nabesproken worden.

Alles goed geregeld

Naast de hierboven genoemde dingen, is het ook belangrijk dat je de dingen die je kúnt regelen, ook daadwerkelijk geregeld hebt. Het is bijvoorbeeld belangrijk om ervoor te zorgen dat je een begrafenisverzekering hebt. Zo kunnen er geen onverwachte lasten bij je nabestaanden terechtkomen.

Een beetje humor op je begrafenis, of toch iets warmer en intiemer? Wat je wensen ook zijn, het is geheel aan jezelf. Maar zorg er wel voor dat je de dingen regelt die je van tevoren kunt regelen. Leg eventuele wensen vast en vraag een begrafenisverzekering aan. Zo kun je – ver in de toekomst –met een gerust hart je nabestaanden achterlaten.

1 Comment

  1. Een beetje humor kan goed zorgen voor luchtigheid tijdens een afscheid. Natuurlijk moet dit goed passen bij de wensen van de nabestaanden. Dit kan je ook altijd goed bespreken met een uitvaartondernemer.

Leave a Response