Muziek

Eerbetoon aan Avicii: Dit waren de mooiste hits uit zijn carrière!

Jaro1177 views
avicii-eerbetoon

Afgelopen week overleed de Zweedse dj Avicii op 28-jarige leeftijd. Tim Berling, zoals de DJ in het echt heet, pleegde op vrijdag 20 April zelfmoord in een hotel in Oman. Familie geeft aan dat Tim niet bestand was tegen de zakelijke machine waarin hij was beland. Hij kon de druk niet aan en zocht naar rust. Als eerbetoon aan deze geweldige artiest hebben wij zijn allerbeste hits op een rijtje gezet. Want de Zweedse DJ heeft de muziekindustrie veranderd met zijn geweldige, vernieuwende muziek. Dat neemt niemand hem meer af!

1. Seek Bromance

Seek Bromance is een van de eerste singles van Avicii, toen nog opererend onder de naam Tim Berg. De single kwam in oktober 2010 uit en haalde kwam in Nederland op de 2e plek van de top 40 binnen.

2. Levels

Het nummer Levels oftewel “LE7ELS” met de prachtige stem van Etta James op het refrein kwam een jaar later uit en was nóg succesvoller als eerdergenoemde single. Het nummer was een top-10 hit in onder andere Oostenrijk, Bosnië, Denemarken, Duitsland, Griekenland, Ierland, Engeland, Noorwegen en Nederland. In het thuisland van de artiest, Zweden, stond dit nummer zelfs enkelen weken op de eerste plek.

3. I Could be the One

Voor het nummer ‘I Could be the One’ werkte Avicii samen met de Nederlandse DJ Nicky Romero. Dit nummer veroverde de wereld en haalde zelfs de top-10 lijsten in Australië en Nieuw-Zeeland. Ook de schitterende video-clip viel in de smaak en won de eerste prijs voor ‘non-European music video’ op de ‘Young Director Awards’ van 2013 in Cannes.

Lees ook: Wat krijg je precies als je een Oscar wint? Wij zochten het uit!

4. Wake me Up

In 2013 was heel de wereld in de ban van het nummer ‘Wake me Up’. In bijna alle Europese landen stond deze geweldige hit op nummer 1 én was het de zomerhit van 2013. Vandaag de dag wordt de hit nog steeds geregeld gedraaid op de radio én natuurlijk op zomerse festivals.

5. Hey Brother

Het gekte omtrent ‘Wake me Up’ was nog steeds in volle gang toen Avicii een volgende nummer 1 hit uitbracht. Het nummer ‘Hey Brother’, met vocals van de Amerikaanse zanger Dan Tyminski, veroverde net als ‘Wake me Up’ het grootste gedeelte van de wereld en won in Australië maar liefst 5x platinum(!).

6. A Sky Full of Stars

In 2014 bracht Avicii samen met Coldplay het geweldige nummer ‘A Sky Full of Stars’ uit. Deze unieke samenwerking is absoluut een van de hoogtepunten uit de carrière van Avicii. De single werd opgenomen in Londen, maar veroverde al vrij rap de wereld. Met name in Amerika was vloog dit nummer de ranglijsten binnen.

Lees ook: Will Smith: van succesvol rapper tot acteur met Oscar-nominatie!

7. Waiting for Love

Voor het componeren van ‘Waiting for Love’ werkte Avicii samen met een andere populaire Nederlandse DJ. Namelijk, de jonge Martin Garrix. Dit nummer ging ook ‘viraal’ en werd wereldwijd miljoenen keren gestreamd en verkocht. De 360°videoclip werd ook zeer positief ontvangen. Je kunt hem hieronder bekijken (alleen met Google Chrome).

8. Without You

In 2016 gaf de DJ aan te stoppen met optreden. Hij vond het te zwaar en wilde zijn manier van leven verbeteren. Hij vond namelijk dat hij (te) veel alcohol en drugs gebruikte. De Zweed  stopte echter niet met muziek maken. In 2017 bracht hij de hit ‘Without You’ uit. Het nummer ‘Without You’ was de 7e nummer een hit van de Zweed. In Nederland behaalde het nummer de 5e plek in de top 40.

Wat is jouw favoriete hit van Avicii? Laat het ons weten in de comments hieronder!

Jaro
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van de lifestyle blog Tipify. Hier vind je handige tips voor jongvolwassenen.

Leave a Response