Vrouwen

Eerste ontmoeting met je schoonouders: 6 tips!

Jaro1295 views
schoonfamilie ontmoeten

Het is allemaal eenvoudig wanneer je aan het daten bent, maar wanneer het serieuzer wordt en jullie een relatie beginnen dan gaat het echte werk beginnen. Opeens heb je minder vrijheid, moet je haar introduceren aan je vrienden en… Je moet haar familie ontmoeten. Wanneer je echt van haar houdt is dit het natuurlijk allemaal waard, maar vooral die eerste ontmoeten met haar ouders kan behoorlijk stressvol zijn. Hoe pak je dit nu het beste aan? Wij hebben X tips op een rijtje gezet!

1 Doe je research

Voor een eerste bezoekje aan je schoonouders kun je natuurlijk niet online je research doen. De meest betrouwbare bron is… je kersverse vriendin! Maak hier dan ook gebruik van. Vraag haar van tevoren welke dingen je wel en welke dingen je vooral niet moet doen. Wordt er gegeten met het bord op schoot? Of meerdere gangen aan tafel? Zo kun je je hier alvast op instellen!

2 Zorg dat je er verzorgd uitziet

Een eerste indruk is ontzettend bepalend. Ook krijg je hier nooit meer een herkansing voor. Je hoeft echt niet in een 3-delig pak aan te komen, maar zorg er in ieder geval voor dat je er verzorgt uitziet. Douche voordat je op bezoek komt en zorg ervoor dat je haar goed zit. Zo heb je in ieder geval de eerste punten al binnen!

3 Neem een cadeautje mee

Om nog even bij de eerste indruk te blijven: neem een cadeautje mee. En dan bedoelen we geen gigantisch, duur cadeau, maar meer een kleinigheidje om ze te bedanken voor het eten of iets dergelijks. Denk bijvoorbeeld aan een fles wijn, een doosje bonbons of een bloemetje.

schoonfamilie ontmoeten bloemen

Lees ook: 5 winterdates waar ze van zal smelten!

4 Toon interesse

Jij bent natuurlijk de nieuwkomer en waarschijnlijk worden er tientallen vragen op je afgevuurd. Deze beantwoord je natuurlijk beleeft, maar het is ook belangrijk om zelf vragen te stellen. Je wilt natuurlijk niet onbeleefd en ongeïnteresseerd overkomen. Toon interesse en wees open. Zo kom je ook gelijk meer te weten over je nieuwe partner!

5 Drink niet teveel

Wanneer iedereen een biertje of wijntje drinkt, dan mag jij dit natuurlijk ook. Dit helpt uiteraard ook om de zenuwen een beetje onder bedwang te houden. Zorg er echter voor dat je niet teveel drinkt. Wanneer je voelt dat je een beetje aangeschoten wordt, kun je beter stoppen. Je schoonouders zitten echt niet op jouw dronken verhalen te wachten. Daarnaast zal je vriendin dit ook niet bepaald leuk vinden. Oppassen dus!

6 Wees positief!

Als laatste tip: wees positief! Zorg dat je veel lacht en blijdschap uitstraalt. Positieve personen vallen nu eenmaal meer in de smaak. Je hoeft echt niet om alle slechte grappen in een deuk te liggen, maar zorg wel dat je geregeld een glimlach op je gezicht hebt. Heb het naar je zin en geniet ervan! Wel zo leuk voor je schoonouders én voor je vriendin natuurlijk!

Zijn we nog tips vergeten? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Jaro
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van de lifestyle blog Tipify. Hier vind je handige tips voor jongvolwassenen.

Leave a Response