Reizen

Eiland hoppen in de Seychellen

Redactie MannenNieuws1671 views
Eiland hoppen in de Seychellen

Dat Prins William en Kate Middleton op huwelijksreis zijn geweest in de Seychellen kan jou waarschijnlijk niets schelen. Maar dat dit gebied bestaat uit wel 115 paradijselijke eilanden misschien wel? De Seychellen is een echte droomlocatie voor een relaxvakantie.

Waar is de Seychellen?

Je vindt de Seychellen in het midden van de Indische Oceaan ver van de oostkust van Afrika. Omdat de eilanden zo afgelegen zijn is het vervoer ernaartoe niet goedkoop. De Seychellen is daarom dan ook geen budget bestemming maar daar krijg je dan wel bijzondere schoonheid en rust voor terug.

De eilanden van de Seychellen

Elk eiland van de Seychellen is prachtig. De stranden van de Seychellen worden dan ook vaak wel een van de mooiste stranden van de wereld genoemd. Met warm helder turquoise zeewater, witte stranden en wuivende palmbomen. En er is een kleurrijke onderwaterwereld waardoor het ook een prima plek is om te snorkelen.

Welk eiland moet je kiezen?

Het is moeilijk om te kiezen naar welke eilanden je gaat. Elk eiland heeft wel zijn eigen charme. Gelukkig kan je makkelijk van het ene eiland naar het andere varen. Mahé ei-land, Praslin eiland en La Digue zijn de grootste eilanden. Het is goed om een van deze eilanden als basis te kiezen omdat hier bijna alle accommodatie te vinden is. Vanuit deze eilanden kan je de wat kleinere onbewoonde eilanden in de buurt bezoeken.

Mahé eiland

Mahé eiland is 28 kilometer lang en heeft 72.000 inwoners, wat bijna de gehele popu-latie van de Seychellen is. Hier is ook het internationale vliegveld, dus je hebt grote kans dat je hier aankomt. Mahé heeft een groot aanbod aan goede restaurants, een gezellige markt en er wonen veel kunstenaars die hun kunst verkopen.

Praslin eiland

Dit eiland is 12 kilometer lang en heeft een paar duizend inwoners. Praslin wordt ook wel “het paradijs” genoemd en heeft een tropische jungle met veel bijzondere planten en dieren. Zoals de palmensoort ‘coco de mer’. Om deze palmen te vinden, volg je het

bospad door de vruchtbare Valleé de Mai. Het Praslin eiland heeft ook een van de mooiste stranden ter wereld: Anse Lazio.

La Digue

Dit eiland is slechts 9 vierkante kilometer groot. En naast dat het kleiner is, gaat het leven hier nog net iets langzamer dan op de andere twee eilanden. Er zijn hier nau-welijks auto’s en geen brede wegen. Iedereen fietst hier lekker. Dit is daarom het per-fecte eiland om echt even te relaxen. Verder staat het eilandje vooral bekend om zijn unieke roze granietformaties en parelwitte stranden.

Wanneer de Seychellen bezoeken?

Omdat de Seychellen vlakbij de evenaar liggen, is het klimaat het hele jaar praktisch hetzelfde. Het kan af en toe even flink regenen, maar daarna klaart het al snel. Het maakt dus niet uit wanneer je naar de Seychellen gaat.

De Seychellen zijn een top bestemming voor een relaxte eilandvakantie. En met het het grote aantal eilanden betekent dat dat je hier genoeg te zien hebt.

Leave a Response