Lifestyle

Energiek de winter door: 5 tips

Jaro816 views
meer energie in de winter 3

Sinds gisteren (21 december) is het officieel winter. De dagen zijn kort, de temperaturen zijn laag en de zon schijnt zelden. Veel vrouwen, maar ook mannen zijn hier gevoelig voor. Je hebt minder energie, en voelt je vaak down. Dit is natuurlijk ook niet zo gek. Veel mensen bewegen ’s winters minder en zijn minder in de buitenlucht. Hoe zorg je nu voor meer energie in de winter? Wij hebben 5 tips op een rijtje gezet!

1 Ochtendgymnastiek

Na het werk fietsen naar de sportschool kan een hele opgave zijn als het weer er niet naar is. Ook buitensporten als hardlopen, voetbal en tennis wordt steeds lastiger in de winter. Een gebrek aan beweging zorgt voor een futloos en moe gevoel. Om dit een beetje te compenseren kun je aan ochtendgymnastiek doen.  Denk bijvoorbeeld aan oefeningen als opdrukken en sit-ups. Het hoeft echt geen intense work-out te zijn, zolang je hartslag maar even verhoogd wordt.

2 Ga naar buiten

Hoe onaantrekkelijk het er buiten ook uitziet, het is belangrijk dat je voldoende tijd in de buitenlucht doorbrengt. Maak geregeld een wandelingetje in de buitenlucht of fiets een rondje door de stad. Zorg dat je per dag minstens een halfuurtje in de buitenlucht doorbrengt.

3 Drink genoeg water

Een andere manier om je lichaam van een energie boost te voorzien is het drinken van water. In de zomer drink je waarschijnlijk automatisch al genoeg water, maar in de winter vergeten veel mensen het. Je hebt per dag minstens anderhalve liter water nodig. Zorg voor een goede waterfles en noteer elke dag hoeveel water je drinkt. Na een tijdje zul je zien dat het vanzelf gaat.

4 Blijf in je ritme

Doordeweeks heb je waarschijnlijk geen andere keus dan vroeg op te staan, maar in het weekend is het verleidelijk om lekker te blijven liggen wanneer het er buiten grauw uitziet. Ons advies: blijf in je ritme! Probeer ook in het weekend om een beetje bij tijds op te staan en blijf in je routine. Je zult fitter zijn en minder snel in kakken overdag.

5 Wees positief

Als laatste tip: wees positief! Wij Nederlanders hebben er een handje van om te klagen over van alles en nog wat. Vooral over het weer zijn we zelden te spreken. Dan is het weer te koud, dan is er weer teveel regen en in de zomer is het te warm. We raden je aan om dit minder te doen. Wanneer je positief in het leven staat zul je dingen ook positiever ervaren. Kortom, geniet van de winter, focus op de leuke dingen en voor je het weet is het weer zomer!

meer energie in de winter

Heb jij vaak last van een dipje in de winter? Hoe pak jij dat aan? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Jaro
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van de lifestyle blog Tipify. Hier vind je handige tips voor jongvolwassenen.

Leave a Response