Uiterlijk

De enige echte zonnebrillen guide voor 2017

David1555 views

Na een warme en zonnige periode hebben we het een tijdje moeten doen met slecht weer en niet al te veel zon, maar de zomer begint nu toch echt definitief aan te breken. Het festivalseizoen is dan ook al bezig en de stranden lopen vol, zowel in Nederland als in de zonnige oorden in het zuiden.

Bij een goede zomeroutfit mag een mooie zonnebril natuurlijk niet ontbreken. De vraag is voor welk type zonnebril je kiest. Een traditionele wayfarer, een pilotenbril, een sportbril of toch een hip model met ronde glazen? Grotendeels is dit simpelweg persoonlijke smaak, maar ook het type gezicht dat je hebt kan bijdragen aan hoe een zonnebril je staat.

Daarom heeft Mannennieuws.nl een korte guide geschreven die je kan helpen bij het uitkiezen van de juiste zonnebril, waarmee je altijd goed voor de dag komt deze zomer.

Gezichtstype: maakt het uit?

Bij verschillende mensen is het mogelijk om verschillende gezichtstypes te ontdekken. Het hangt af van de bron die je raadpleegt, maar meestal wordt in elk geval een rond, vierkant en ovaal gezichtstype onderscheiden. Bij ieder type gezicht zijn er bepaalde zonnebrillen die net wat beter passen dan andere. Hoewel het hierbij gaat om subtiele verschillen, kan het goed zijn om hier rekening mee te houden.

Zo is het bij een rond gezicht goed om te gaan voor een zonnebril met een hoekig montuur, dat mooi contrasteert met de ronde gezichtsvorm. Mannen met een vierkant gezicht hebben vaak een vrij sterke kaaklijn en een breed voorhoofd. Bij hen past juist een rond of ovaal montuur goed, wederom om een contrast te creëren met het gezicht.

Heb je een lang gezicht, dan heb je de zonnebril-jackpot te pakken, want bij dit gezichtstype passen over het algemeen alle soorten zonnebrillen prima.

Type glas

Nog een factor om over na te denken is het type glas. Tegenwoordig zijn met name de gekleurde, vaak spiegelende glazen erg populair. Dit soort glazen worden vaak ook wel zeepglazen genoemd, omdat er vaak een soort zeepachtig effect in de kleur verwerkt zit. Wederom gaat het hier met name om persoonlijke voorkeur. Wel zijn de zeepglazen een stuk informeler dan zonnebrillen met een traditionele lichtbruine of -zwarte tint.

Voor bijvoorbeeld een festival of stranddag zijn de zeepglazen prima en bovendien trendy. Draag je de zonnebril echter naar je werk of een andere iets nettere gelegenheid, dan kun je beter kiezen voor een zonnebril met meer traditionele glazen.

Een zonnebril met neutrale, traditioneel gekleurde glazen is een ‘veiligere’ keuze dan een bril met gekleurde glazen wanneer je net voor de dag moet komen.

En de rest van mijn outfit?

Veel zonnebrillen passen prima bij de meeste outfits, zeker wanneer de bril een neutrale montuurkleur heeft en geen opvallend gekleurde glazen. Bij een nette outfit, bijvoorbeeld een pak of smart casual, wordt wel vaker gekozen voor een bril met een metalen montuur. Een plastic montuur is, net als bijvoorbeeld gekleurde glazen, vaker wat informeler en daarom niet in alle situaties geschikt.

Heb je gekozen voor een opvallende zonnebril met felle kleuren, dan is het wel goed om nog even te kijken naar de kleuren die je in de rest van je outfit hebt. Een felrode bril kan bijvoorbeeld wat gek staan bij een outfit met hierin een net iets andere tint van rood.

De beste oplossing is dan ook om wat keuze te hebben, zodat je nooit al te veel hoeft na te denken over wat je aantrekt in combinatie met een zonnebril!

 

 

Leave a Response