Eten & DrinkenLifestyle

Er gaat niets boven echte bonenkoffie

David1159 views
Koffie

Uit diverse onderzoeken is gebleken dat Nederlanders de grootste koffieleuten ter wereld zijn. Zelfs bekende koffielanden als Italië en Finland leggen het af tegen onze dagelijkse koffieconsumptie.

Als koning van de koffie, willen we natuurlijk wel goede koffie dingen. De gemiddelde automatenkoffie lopen maar weinig mensen voor warm, maar helaas ontkom je hier niet altijd aan.

Ben je echter in de positie om hier verandering in te brengen, dan wordt het tijd om voor eens en voor altijd over te stappen op echte bonenkoffie.

Authentieke en karaktervolle smaak met de juiste koffieboon

De meeste standaardkoffiemachines maken gebruik van gemalen koffiebonen, vaak niet perse van de beste kwaliteit. Hoewel in de basis niets mis is met voorgemalen koffiebonen, is het resultaat beter wanneer de bonen vers gemalen worden.

Gelukkig is het makkelijk om dit te bewerkstelligen. Steeds meer koffiemachines vermalen de bonen namelijk vers, wat de smaaksensatie duidelijk ten goede komt. In het reservoir doe je koffiebonen, waarvan een deel op het moment van koffiemaken vermalen wordt en gebruikt wordt om de koffie te bereiden.

Het is goed om vooraf kritisch te kijken naar de koffieboon waarvoor gekozen wordt. Bij zowel voorgemalen als hele koffiebonen bestaan er duidelijk kwaliteits- en smaakverschillen. Dit hangt onder meer samen met het gebied waar de boon vandaan komt, maar ook met de manier van bewaren en versheid van de boon.

Arabica en Robusta

Grofweg wordt er onderscheid gemaakt tussen twee soorten koffie: Arabica en Robusta. Arabica koffiebonen groeien op grote hoogte, gemiddeld zo’n 1500 meter hoogte. Over het algemeen bevatten Arabica-bonen minder caffeïne dan Robusta-bonen, wat invloed heeft op de smaak van de koffie.

De meeste koffiebonen komen uit Zuid-Amerika, centraal-Afrika en Azië.

Juiste koffieboon en -machine uitkiezen

De combinatie van een goede koffiemachine en smaakvolle koffieboon maakt een wereld van verschil voor de gehele koffie-ervaring. Bij Jones Brothers Coffee weet men precies wat er nodig is voor een goede kop.

Hier vind je diverse koffiemachines en -vermalers en bovendien verschillende koffiebonen. Zo is er geen enkel excuus meer om met middelmatige koffie aan te komen!

Leave a Response