ReizenSport

Ervaar een prachtige wintersport vakantie in Duitsland met de auto

Redactie MannenNieuws939 views
Wintersport Duitsland

Veel mensen weten het niet, maar ons buurland Duitsland biedt veel mogelijkheden om op wintersport te gaan. Een groot deel van de mensen gaat gelijk naar Zwitserland toe om een keer te skiën terwijl dit nergens voor nodig is. In Duitsland kan je diverse gezellig en mooie wintersportoorden vinden waar je zonder problemen van de berg af kan sjezen. Welke plekken zijn dit dan precies? Dat gaan we jou laten zien in dit artikel!

Waarom zou je kiezen voor Duitsland

Door op wintersport in Duitsland met de auto te gaan kan je aanzienlijk veel kosten besparen. Op de eerste plaats hoef je natuurlijk niet meer met de vliegtuig of met de bus. Dit is normaal gesproken best prijzig, zo ben je voor een vliegticket naar Zwitserland in het hoogseizoen al wel een paar honderd euro kwijt. Wanneer je er voor kiest om op wintersport met de auto te gaan dan kan je deze centen mooi in eigen zak steken. Als je met het hele gezin weggaat dan zal dit een flink bedragje zijn!

Daarnaast is het zo dat je in Duitsland altijd weer lekker kunt eten. Die Duitsers weten wel wat veel vlees is! Wanneer je in een van de skigebieden uiteten gaat dan zal je nooit met een lege maag de deur uitstappen. Een heerlijk warme braadworst met een groot glas pils, dit is toch wel echt waar je aan moet denken als je Duitse wintersport hoort. In de diverse Apres ski hutten wordt er dag en nacht Duitse Schlager muziek gedraaid. Waarschijnlijk versta je er niet zo veel van maar dit maakt niet uit. Met genoeg bier achter de kiezen kan je op vrijwel ieder nummer heerlijk meezingen.

Sauerland

Sauerland is een gebied in Duitsland waar je vele pistes kunt vinden. Het is wel belangrijk om op te merken dat de pistes in Sauerland relatief stijl zijn in vergelijking tot de andere plekken in het land. Dit zorgt er dan ook voor dat deze bestemming wel geschikt is voor de mensen die al kunnen skiën maar dat de mensen die nog helemaal geen ervaring hebben beter naar de onderstaande bestemming kunnen gaan.

Sauerland wintersport

Beieren

Dit is het gebied wat meer gericht is op de beginnende wintersportfanaten. Bij deze heuvels zijn de pistes niet al te stijl, door deze relatief lage ligging kan je dan ook prima als beginner aan de slag gaan om jouw ski vaardigheden een beetje op te krikken. Beieren is overigens wel ontzettend gezellig, je vindt hier veel plekken waar je in de avond uit kunt gaan.

Sneeuw beieren

Duitsland is een prachtig land om op vakantie te gaan. Onze oosterburen hebben dan ook enkele van de meest mooie skigebieden die je maar kunt vinden. Helemaal naar Oostenrijk of Zwitserland vliegen is niet meer nodig, voortaan kan je gewoon met de auto op wintersport!

Lees ook: Dit zijn de 5 koudste plekken ter wereld!

Leave a Response