Sport

Van deze extreme sporten heb je nog nooit gehoord!

Jaro1406 views
extreme-sporten

Sommige mensen krijgen geen voldoening van sporten als voetbal, tennis of fitness. Voor dit groepje mensen zijn extreme sporten ideaal. Denk bijvoorbeeld aan bungee jumpen, windsurfen of motorcrossen. Behoor jij tot deze groep mensen en ben jij fan van extreme sporten? Dan ben je wellicht binnenkort ook op deze sporten uitgekeken. Daarom hieronder een overzicht van extreme sporten waar je nog nooit van hebt gehoord!

1. Heli-skiën

Wintersport is ideaal voor mensen die van extreme sporten houden. Zo kun je lekker off-piste met hoge snelheid van de berg racen. Niet extreem genoeg voor jou? Dan is Heli-skiën de volgende stap. Ja, echt waar, Heli-skiën is een ding! Door middel van een helikopter word je afgezet op de mooiste bergen waar nog nooit iemand vanaf geskied heeft. Verse poedersneeuw, onontdekte hellingen, prachtige uitzichten en dat allemaal voor jezelf! Je moet echter wel aardig wat duiten neerleggen om dit te bewerkstelligen. Een helikoptervlucht is helaas niet goedkoop!

extreme-sporten2

Lees ook: Dit zijn de 10 mooiste sportvrouwen van het moment!

2. Mountain Unicycling

Ben jij een fan van mountainbiken in de natuur, maar ga je liever nog een stapje verder? Dan is mountain unicycling voor jou! Het principe is hetzelfde, er is alleen een groot verschil… In plaats van op een normale mountainbike, zal je gaan rijden op een eenwieler. Deze extreme sport vergt dus wel wat oefening, maar de adrenaline die door je lichaam giert op het moment dat je op een eenwieler van een berg af racet is het meer dan waard. Je zult, met name op platte stukken, een stuk harder gaan als op een normale mountainbike. Daarnaast is het natuurlijk een stuk cooler en extremer.

3. Gletsjerboarden

Gletsjers zijn erg onvoorstelbaar en gevaarlijk, maar een echte daredevil gaat natuurlijk geen gevaar uit de weg. De nieuwe trend is Gletsjerboarden. Hoe werkt het? Neem een boogie board en glij met hoge snelheid door de gletsjer naar beneden. Nadeel? Het ijskoude water. Maar, elk voordeel heeft zijn nadeel. Het is vergelijkbaar met het glijden van een glijbaan in een waterpark, maar dan een stuk extremer (en leuker)!

4. Free-cliff diving

Wanneer je de twee extreme sporten Cliff Jumping en freediving combineert krijg je Free-cliff diving. Het is eigenlijk een vorm van ‘schoonspringen’, maar dan spring je van een klif af in de zee, in plaats van in een rustig zwembad. Op de Bahama’s worden inmiddels ook wedstrijden georganiseerd voor deze relatief nieuwe extreme sport. Helaas zijn we in Nederland niet gezegend met hoge rotsen, je moet dus wel het vliegtuig instappen om deze sport te kunnen beoefenen.

extreme-sporten3

Lees ook: Droneracen, de meest spectaculaire nieuwe sport!

5. Skyaking

Een andere leuke combi tussen extreme sporten. Skyaking is een combinatie tussen skydiven en kayakken. Het principe is simpel: Je springt uit een vliegtuig met een parachute, maar dat is nog niet alles… Daarnaast zit er ook nog een kayak aan je benen verbonden. Deze extreme sport is wel verschrikkelijk moeilijk. Zo is het een flinke klus om de kayak in balans te houden wanneer je met hoge snelheid naar beneden vliegt. Bovendien moet je natuurlijk wel zorgen dat je in het water landt. Deze sport werd uitgevonden door Miles Daisher en deze waaghals is inmiddels zo ervaren dat hij zelfs allerlei salto’s en trucs in de lucht doet. Waarom heeft hij deze sport uitgevonden? “Er is iets magisch aan skyaking. Het is zo onwijs leuk en je kunt zo in het water landen zonder dat je billen nat worden.” Aldus, Miles Daisher!

6. Ice Canyoning

Bergbeklimmen oftewel Canyoning is immens populair. Steeds meer mensen rak ‘verslaafd’ aan deze extreme sport en dat is niet voor niets. Tijdens het bergbeklimmen ben je niet alleen fysiek bezig, maar train je ook je hersenen. Je moet namelijk continu beslissingen maken en de volgende stap plannen. Om deze sport naar een volgend level te brengen bedacht men Ice Canyoning. Deze extreme versie van bergbeklimmen is nagenoeg hetzelfde als normaal canyoning. Het verschil zit hem, zoals de naam al doet vermoeden, in de bevroren ondergrond. Je kunt deze extreme sport alleen ‘s winters doen en enkele plekken waar je veel bevroren canyons vindt zijnde Pyreneeën, de alpen of gebergtes in Chili!

Had jij weleens van deze sporten gehoord? Welke extreme sport trekt jou het meeste aan? Laat het ons weten in de comments hieronder!

Jaro
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van de lifestyle blog Tipify. Hier vind je handige tips voor jongvolwassenen.

Leave a Response