Sport

Fifa 17: alles wat jij moet weten

Danny Bijl1678 views

eder jaar komt het spel weer uit rond september: Fifa. Intussen heb je alweer maanden kunnen genieten van Fifa 16, en is het wellicht weer tijd voor wat nieuws. Gelukkig hoef je dan niet lang te wachten, want Fifa 17 staat alweer voor de deur. De releasedatum is 29 september en het spel is vanaf die datum te koop voor PlayStation 3 en 4, Xbox 360 en Xbox One en ook is het mogelijk om Fifa 17 te kopen voor op de computer.

Wat moet je weten over Fifa 17?

Wat in ieder geval genoemd moet worden, is dat Fifa 17 gebruik maakt van Frostbite Engine. Andere sportspellen hadden dit al, maar bij Fifa bleef het op de een of andere manier achter. Gelukkig is dat nu verleden tijd en zorgt het ervoor dat de beleving een stuk echter wordt. Je kunt je op deze manier een stuk beter inleven in het spel, en hoe echter, hoe beter. Je zult het verschil dan ook direct zien wanneer je het vergelijkt met Fifa 16 of eerdere versies. Denk aan het nemen van een penalty of vrije trap waarbij het van belang is om de speler op de juiste plek te zetten, maar ook moet de speler de juiste snelheid hebben. Dat is nu een stuk makkelijker en beter te doen. Ook een corner nemen is veranderd. Hoewel je er nu niet echt skills voor nodig hebt gehad, is dat bij Fifa 17 wel anders, en dat is prettig voor de gamers die meer houden van skills dan geluk.

Verder is het makkelijker om een bal bij een andere speler te krijgen dankzij het richtkruis en de mogelijkheid om een individuele speler te besturen. Op deze manier kun je dus het spel flink veranderen wanneer iedere bal voortaan goed aankomt. Deze verandering zorgt ervoor dat de wedstrijd nog realistischer is, hoewel je wel behoorlijk zult moeten oefenen om het onder de knie te krijgen.

Exclusieve rechten

Wat ook zeker genoemd moet worden, is dat de Spaanse competitie naar Fifa 17 gaat. Dit is nu het enige spel van La Liga dat officieel is. Daarbij komt dat EA toegang krijgt tot rechten van spelers en alle teams en niet te vergeten de stadions van de Primera Division. Wellicht vraag je je af wat Fifa hier nou mee opschiet, maar het betekent dat je niet meer te maken krijgt met nep ogende logo’s of gekke namen. Alles lijkt zoals het hoort te lijken en ook dat zorgt voor een realistisch spel. Voor PES 2017 is het nog niet duidelijk hoe en wat. Ze zullen dan alle clubs en spelers moeten benaderen in verband met rechten van EA, dus hoeveel echte spelers er in PES 2017 komen, is nog de vraag.

Al met al is er dus behoorlijk wat veranderd in Fifa 17 ten opzichte van de eerdere versies. Vergeet hem niet te bestellen voor 29 september zodat je hem die dag in huis zult krijgen en met eigen ogen kunt zien wat er allemaal is veranderd.

Leave a Response