Films & Series

Future Man: wanneer een game realiteit wordt

David1068 views
Future man

Stel je voor: net als miljoenen andere mannen op de wereld speel je iedere avond een game voor wat ontspanning. Langzaam maar zeker word je goed in het spel. Zo goed, dat je zelfs één van de allerbesten bent.

Plotseling verschijnt er iemand aan de deur die je vertelt dat je geen game speelde, maar deelnam aan een trainingsprogramma. Je bent niet langer een enigszins nerderige gamer, maar een goed getrainde soldaat. Dat is precies wat Josh Futturman in de nieuwe serie Future Man overkomt.

Deze gloednieuwe serie werd in november 2017 gelanceerd in Amerika en is vanaf vandaag in Nederland te zien via online streamingdienst Videoland.

Een saai leven op zijn kop

Josh Futturman is een jonge man met een betrekkelijk saai leven. Hij woont nog bij zijn ouders en werkt als schoonmaker in een groot laboratorium. Hoewel vooral zijn moeder de schijn ophoudt dat Josh levens redt, is hij vooral bezig met het ontstoppen van wc’s.

’s Avonds is Josh echter niet slechts een schoonmaker die de rotzooi van anderen opruimt, maar een begenadigd gamer. Iedere avond speelt hij de actiegame Biotic Wars, die ogenschijnlijk niet uit te spelen is.

Op een avond weet Josh echter het onmogelijke waar te maken: hij speelt als eerste Biotic Wars uit. De twee hoofdkarakters uit de game, Wolf en Tiger, feliciteren hem met zijn winst, maar daarna verandert alles.

Op het moment dat Josh zijn winst wil vieren, verschijnen Wolf en Tiger namelijk in levenden lijve voor hem.

De mensheid redden

Wolf en Tiger vertellen Josh dat de game die hij speelde eigenlijk een trainingsprogramma uit de toekomst is. De twee komen uit de toekomst en leven in een wereld waar mensen geen kinderen meer krijgen en de mensheid met uitsterven wordt bedreigd.

Met zijn winst in Biotic Wars is Josh de uitverkorene om de mensheid te redden. Dat gaat niet zonder slag of stoot, want het trio moet continu door de tijd reizen en loopt keer op keer tegen problemen aan. Het komt regelmatig voor dat dit problemen zijn die te maken hebben met de tijd waarin zij zich bevinden. Wolf en Tiger kunnen zich maar slecht aanpassen aan de wereld van 2017, wat soms tot hilarische situaties leidt.

Science fiction met een flinke knipoog

Na de introductie van Future Man in de Verenigde Staten, ontving de serie veel lof voor de prettige combinatie van actie, science fiction en humor. Dat de serie vol humor zit mag geen verrassing zijn met producers Seth Rogen en Evan Goldberg (Super Bad, This Is The End). De oplettende kijker zal ook diverse keren een humoristische knipoog zien naar science fiction-klassiekers als Back to the Future en Terminator.

Josh Futturman wordt gespeeld door Josh Hutcherson, vooral bekend als Peeta in de Hunger Games-films. Andere hoofdrollen zijn er voor Eliza Coupe (Tiger) en Glenne Headly (moeder van Josh). De chemie tussen de acteurs en actrices is bij Future Man sterk en draagt bij aan een hilarische, maar ook erg spannende serie.

Je kunt het eerste seizoen van Future Man vanaf vandaag bekijken via streamingdienst Videoland. Bekijk hieronder alvast de trailer!Leave a Response