Wonen

Ga voor een stoere en robuuste eetkamer

Redactie MannenNieuws648 views
Ga voor een stoere en robuuste eetkamer

De stoere woonstijl valt bij veel mannen in de smaak. Het is daarom een tof idee om deze robuuste look door te trekken in de eetkamer! Lees het onderstaande artikel door en ontdek welke meubels, kleuren en materialen er niet mogen ontbreken. Wanneer geef jij jouw eetkamer een stoere make-over?

Zwarte en donkergrijze details

De eetkamer krijgt gelijk een stoere uitstraling zodra je zwarte en donkergrijze details toevoegt. Dit kan op eindeloos veel manieren. Ga bijvoorbeeld voor meubelstukken met zwarte poten. Het is dubbel zo stoer als dit stalen stoelpoten of tafelpoten zijn. Je kunt daarnaast kiezen voor donkere hanglampen, zwarte fotolijsten, donkergrijze bloempotten, zwarte wandplanken of bekleding in het antraciet. Het mooie van deze donkere kleuren is dat je het gemakkelijk kunt combineren. Het gaat goed samen met wit en neutrale tinten, maar ook met opvallende kleuren.

Barkrukken in de eetkamer

Barkrukken zijn ontzettend populair. Je ziet de hoge stoelen niet alleen aan de bar in de mancave, maar tegenwoordig ook regelmatig in de keuken of in de eetkamer. We raden aan om te kiezen voor hoge barstoelen met een rugleuning en eventueel met armleuningen. Deze hoge stoelen zitten comfortabeler dan een standaard barkruk zonder leuning. Zeker als je regelmatig uitgebreid gaat dineren of houdt van lange avonden borrelen met vrienden.

Hout, hout en nog meer hout

Bij een robuuste woonstijl mag hout niet ontbreken. We bedoelen hiermee niet alleen massief hout, maar ook MDF meubels met houtlook, decoratie van steigerhout en kunststof vloeren met een hout dessin. Alles met een natuurlijke en stoere uitstraling! Voor een extra rauwe look maak je gebruik van onbewerkt hout. Dit hout heeft door de imperfecties nog meer charme.

Eettafel met robuust blad

Eettafel met robuust blad

Hout is op veel manieren te verwerken in het interieur. Voor de eetkamer is een stoere eettafel van hout natuurlijk een geweldige aankoop. Hoe robuuster het houten tafelblad is, hoe stoerder het geheel zal ogen. Let daarnaast goed op het design van het onderstel. Wees niet bang om te kiezen voor grote, brede tafelpoten. Dat past juist mooi bij deze interieurstijl!

Planten als decoratie

Wat betreft decoratie zit je met planten altijd goed. Planten zijn sfeervol en stoer tegelijk. Daarnaast zijn er kamerplanten verkrijgbaar voor ieder budget en in ieder gewenst formaat. Van een paar kleine plantjes op tafel tot een grote kamerplant in de hoek van de eetkamer.

Verlichting met zichtbare snoeren

Ook voor de verlichting geldt: hoe stoerder, hoe beter. Het is bijvoorbeeld leuk als de snoeren van de lampen zichtbaar blijven. Op het onderstaande voorbeeld zie je dat de zwarte snoeren zorgen voor een gaaf effect.

Verlichting met zichtbare snoeren

Leave a Response