GadgetsLifestyle

Geruchten omtrent de nieuwe iPhone 12

Redactie MannenNieuws819 views
Geruchten omtrent de nieuwe iPhone 12

Dit jaar zal Apple een reeks nieuwe iPhones uitbrengen. Wanneer de lancering precies zal plaatsvinden, is nog niet officieel bekendgemaakt. Zoals vaker houdt Apple überhaupt de lippen stijf op elkaar omtrent informatie over de aankomende toestellen. De geruchtenmolen draait dan ook op volle toeren. Naar verluidt zullen er vier nieuwe iPhones gelanceerd worden. Namelijk de iPhone 12, iPhone 12 Max, iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max. Hieronder staan de meest belangrijke geruchten uiteen.

Nieuw ontwerp

Een van de voornaamste aspecten waar men vaak erg nieuwsgierig naar is, is hoe de nieuwe iPhones er zullen uitzien. Voor de aankomende iPhone 12-reeks heeft Apple gekozen voor een nieuw ontwerp, welke hoogstwaarschijnlijk veel weg zal hebben van de welbekende ontwerpen van de iPhones 4 en 5. Het ontwerp kenmerkt zich dan ook door puntige hoeken, een plat scherm en een metalen frame. Kortom, een strak ontwerp waar vele aanstaande kopers erg blij mee zullen zijn.

Wat betreft de verschillende kleuren waarin de toestellen beschikbaar zullen worden, is nog weinig bekend. De kans is groot dat de iPhone 12 in de meeste kleuren beschikbaar zal worden, waarvan rood zo goed als zeker is, daar de iPhone 11 ook in zes kleuren te verkrijgen is. De iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max zullen waarschijnlijk slechts in vier kleuren te verkrijgen zijn, namelijk goud, middernacht groen, spacegrijs en zilver. Overigens gaat ook het gerucht de ronde dat daaraan de kleur donkerblauw kan worden toegevoegd.

De formaten

iPhone 12 de formaten

De aankomende iPhone 12-toestellen komen naar verwachting in drie verschillende maten. Voor de iPhone 12 heeft Apple gekozen voor een relatief klein formaat. De iPhone 12 Max en iPhone 12 Pro zullen hetzelfde formaat krijgen en de iPhone 12 Pro Max zal het grootste formaat krijgen. De verwachte formaten op een rij:

  • 5,4-inch – iPhone 12
  • 6,1-inch – iPhone 12 Max en iPhone 12 Pro
  • 6,7-inch – iPhone 12 Pro Max

Ter vergelijking de verschillende formaten van de iPhone 11-toestellen:

  • 5,8-inch – iPhone 11 Pro
  • 6,1-inch – iPhone 11
  • 6,5-inch – iPhone 11 Pro Max

OLED-schermen

Niet alleen verandert er het een en ander op het gebied van het formaat van de schermen. Ook zal de techniek achter de schermen in een nieuw jasje worden gestoken. Zo gaat het gerucht de ronde dat alle iPhone 12-toestellen zullen beschikken over een OLED-scherm.

Tot dusver heeft Apple telkens gekozen voor LCD-schermen. Daar lijkt nu verandering in te komen. OLED-schermen hebben meerdere voordelen zoals onder meer energiezuiniger en meer heldere kleuren.

Nog een gerucht omtrent de schermen van de iPhone 12-toestellen is de ondersteuning van ProMotion. Dit is een techniek waarbij de zogeheten ‘refresh rate’ vele malen hoger ligt. Hiermee zullen de toestellen beschikken over schermen met een beeldsnelheid van 120Hz. Ter vergelijking: voorheen was dit slechts 60Hz. Deze verbetering zal dan ook duidelijk merkbaar zijn bij het scrollen, maar ook bij het afspelen van animaties, games en video’s.

Camera met LiDAR-scanner

Op het gebied van de camera voert Apple altijd verbeteringen uit. Naar verwachting zal Apple dit keer echter ook met een nieuw aspect komen. De iPhone 12 Pro zal waarschijnlijk beschikken over een LiDAR-scanner, net zoals de iPad Pro 2020 reeds doet. Heb jij straks een iPhone 12 Pro en wil je jouw telefoon beschermen, dan kun je hier terecht voor iPhone 12 Pro hoesjes.

De afkorting staat voor Light Detection and Ranging. De LiDAR-scanner maakt gebruik van een techniek die het mogelijk maakt om door middel van onzichtbare lasers afstanden tot objecten te meten.

Prijzen

De laatste jaren heeft Apple de prijzen van de toestellen nagenoeg onveranderd gelaten. Ook dit keer verschillen de prijzen naar verwachting niet veel van de iPhone 11-toestellen. Apple zal voor de iPhone 12-toestellen mogelijk de volgende vanafprijzen rekenen:

  • € 809,00 – iPhone 12
  • € 909,00 – iPhone 12 Max
  • € 1.159,00 – iPhone 12 Pro
  • € 1.259,00 – iPhone 12 Pro Max

Leave a Response