Eten & Drinken

Gewicht verliezen? Eet deze dingen dan vooral NIET

Jaro812 views
afvallen voeding 2

Het leven is één groot feest en daar hoort lekker eten ook bij. Teveel lekker eten en drinken kan er alleen voor zorgen dat je te maken krijgt met overgewicht. Een beetje vlees rond de botten kan natuurlijk geen kwaad, maar wanneer je echt te zwaar bent dan gaat je gezondheid hieronder lijden. Mogen er van jou wel een paar kilootjes af, maar weet je niet waar je moet beginnen? Waar vrouwen vaak de nodige kennis hebben over diëten is dit een onderwerp waar mannen vaak niet veel over weten. Om je een beetje in de juiste richting te helpen: deze 4 dingen moet je vooral NIET eten als je wilt afvallen!

1 Vruchtensap

Een van de eerste dingen die mensen doen is het vervangen van frisdrank door vruchtensapjes. Vruchtensap is weliswaar een stuk gezonder, maar deze zoete drankjes zitten ook boordevol calorieën. Een glas vruchtensap bevat gemiddeld evenveel calorieën als een glaasje fris (+- 105kcal). Een glas druivensap bevat zelfs 160 kcal per glas. Die kun je dus beter laten staan als je wat gewicht wilt verliezen!

afvallen voeding

Lees ook: Onderzoek wijst uit: Vegetariërs zijn gelukkiger dan vleeseters!

2 Diepvriesmaaltijden

Veel mannen zijn liever lui dan moe. Waarom zou je ook een uur in de keuken staan als je ook binnen vijf minuten een heerlijke maaltijd op tafel kunt hebben staan? Diepvriesmaaltijden zijn echter een stuk minder gezond als versbereide maaltijden. Diepvriesmaaltijden – en andere kant en klare maaltijden – zitten namelijk boordevol zout. Dit zout geeft je een opgeblazen gevoel en dat komt je gezondheid niet ten goede. Wil je toch een keer lui zijn? Zorg dan dat je altijd een extra portie kookt, welke je vervolgens kunt invriezen voor een andere keer.

3 Mueslirepen

In eerste instantie denken veel mensen dat mueslirepen gezond zijn en dat het eten van deze vezelrijke repen bijdraagt aan het afvallen. Niets is minder waar… Vezels zelf zijn weliswaar gezond, maar in een mueslireep zitten een grote hoeveelheid vezels en zoveel vezels in 1x is niet goed. Je kunt beter kiezen voor vezelrijke fruitstukken of groentes. Denk bijvoorbeeld aan wortels, appels of paprika’s.

4 Eten waar weinig vet in zit

Veel mensen die willen afvallen kiezen ervoor om producten te eten waar weinig tot geen vet in zit. Dit is natuurlijk erg logisch, omdat je natuurlijk vet wilt verliezen. Toch werkt dit vaak averechts. Uit meerdere onderzoeken blijkt dat mensen gemiddeld 30% meer eten wanneer ze voedsel eten waar weinig vet in zit. Bovendien bevatten veel voedingsmiddelen met weinig vetten, juist weer veel suikers. Kies dus liever voor goede vetten zoals guacamole of hummus.

Wat vind jij het moeilijkste aan afvallen? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Jaro
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van de lifestyle blog Tipify. Hier vind je handige tips voor jongvolwassenen.

Leave a Response