FashionMannen kapsels

Gezond haar voor mannen: 8 tips

Jaro2432 views
gezond haar voor mannen

Een volle gezonde haarbos: voor veel mannen een droom. Helaas krijgen de meeste mannen in hun leven te maken met dunner wordend haar en haarverlies. Je kunt hier natuurlijk niet zo gek veel aan doen, dit wordt merendeels genetisch bepaald. Toch kun je dit uitstellen wanneer je je haar goed verzorgd. Een gezonde bos haar ziet er bovendien een stuk aantrekkelijker uit. Hoe creëer je nu gezond haar? Wij hebben 8 tips op een rijtje gezet!

Allereerst is het van belang dat je de juiste producten voor je haar gebruikt. De beste haarverzorgingsproducten vind je momenteel bij HairLust. Dit merk biedt duurzame en goedwerkende haarverzorgingsproducten aan, zoals onderstaande producten:

1 Ga geregeld naar de kapper

Wanneer je een korte coupe hebt, dan ga je waarschijnlijk om de 6 weken naar de kapper. Heb je lang haar? Dan schiet dit er waarschijnlijk vaak bij in. Je hoeft tenslotte niet naar de kapper als je je haar niet korter wilt, toch? Het tegendeel is waar! Ook als je je haar wilt laten groeien is het belangrijk om een bezoekje aan de kapper te brengen. Zo voorkom je gespleten haarpunten en houd je je haar gezond!

2 Was je haar op de juiste manier

Haren wassen, het lijkt een eenvoudig klusje, maar je kunt jezelf makkelijk verkeerde wasgewoontes aanleren. Hoe was je je haar het best? Ten eerste is het belangrijk om je haar niet te vaak te wassen. Om de dag is wel echt het maximum. Het beste kun je om de drie dagen je haar wassen. Ten tweede kun je het beste je haren wassen met koud water. Warmte is niet goed door je haar en zal ervoor zorgen dat het broos wordt. We begrijpen dat een koude douche niet fijn is. Je kunt je haar ook apart wassen met koud water boven de wasbak. Ook is het belangrijk dat je het haar niet ‘te ruw’ wast. Behandel je haar met zorg!

3 Drogen

Ook op het gebied van afdrogen gaan veel mannen in de fout. In plaats van de wrijven, kun je beter het haar droog deppen. Zo voorkom je dat je haar beschadigd. Ook is het niet verstandig om je haar te kammen, wanneer het nog nat is. Zo vergroot je de kans op gebroken haren.

gezond haar voor mannen 2

Lees ook: 8 mannenkapsels voor dun haar!

4 Gezonde voeding

Jawel, ook je eetpatroon heeft invloed op de gezondheid van je haar. Als jouw lichaam geen gezonde voedingsstoffen binnenkrijgt, dan zal dit een negatief effect hebben op de kwaliteit van je haar. Voedingsproducten die belangrijk zijn: vette vis, noten, groenten en fruit. Met name vitamines zijn belangrijk voor een gezonde haarbos!

5 Gebruik de juiste shampoo (en conditioner)

Het is belangrijk om de juiste shampoo te gebruiken. Laat je dus bij de kapper adviseren. Er zijn veel verschillende soorten haar. Denk bijvoorbeeld aan droog haar, vettig haar, dun haar, dik haar. Zoek dus een shampoo die bij jouw haartype past. Heb je (nog) veel haar? Dan is het verstandig om ook een conditioner te gebruiken. Let wel op dat je deze conditioner alleen op de uiteinden van je haar aanbrengt, niet op de wortels. Dit zorgt er namelijk voor dat je haar te vet wordt.

6 Gebruik niet te veel shampoo

Wanneer je de juist shampoo hebt gevonden, is het wel aan te raden om maar een beetje te gebruiken. Wees spaarzaam en gebruik slechts een klein handje. Meer schuim betekent niet dat je haar schoner wordt! Het beste kun je de shampoo in je haar ‘masseren’. Niet wrijven dus!

7 Wees spaarzaam met stylingproducten

De meerderheid van de mannen gebruikt gel en niet zo’n beetje ook. Gel en wax zijn producten die niet goed voor je haar zijn. Deze stylingproducten verzwakken de haarschacht met als gevolg: vermoeiend en futloos haar. Maak jij toch gebruik van gel of wax? Dan is het in ieder geval belangrijk om deze producten er dagelijks uit te wassen.

8 Zonnebrand

Het is algemeen bekend dat je je huid moet beschermen tegen de zon. Maar wist je dat ook je haar goed beschermd dient te worden? Maak dus op zonnige dagen gebruik van een zonnebrandwerend product (speciaal voor haar) of draag een pet, hoed of andere hoofddeksel.

Haar kaal scheren gezond?

Dit waren onze 8 tips voor gezond haar. Maar wat als je haar dunner begint te worden en er inhammen op je hoofd verschijnen. Hoe gezond is het voor je haar om je kaal te scheren? Er doen verschillende fabeltjes de rondte. Zo wordt beweerd dat je haar sneller gaat groeien wanneer je dit afscheert. Ook zouden de haren dikker terugkomen. Beiden zijn echter nog nooit wetenschappelijk bewezen. Het is verder dus ook niet per se gezond of ongezond om je haar kaal te scheren. Doe dit dus gerust als jij je hier comfortabel bij voelt!

Hoe gezond is jouw haar? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Jaro
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van de lifestyle blog Tipify. Hier vind je handige tips voor jongvolwassenen.

Leave a Response