Gadgets

The Glass

Redactie MannenNieuws1522 views

Google Glass
Geen moment meer zonder internet dankzij de Google Glass. Zie jij jezelf er al mee lopen en ben jij de eerste van je vrienden die met zijn ‘slimme bril’ volledig ondergaat in de cyberwereld? Vooralsnog is de bril nog in de ontwikkelingsfase en is het nog lang niet het functionele apparaat wat het uiteindelijk moet worden maar hoe meer mensen hem gebruiken des te sneller hij uit de kinderziektes komt.

Sinds enige maanden is de Google Glass op de Nederlandse markt verkrijgbaar. Je moet er nog wel een flinke duit voor neertellen maar dan heb je ook wat. Niet alleen heb je iets wat nog bijna niemand heeft, je hoeft niet telkens meer je smartphone te pakken om je agenda te raadplegen en ook de GPS kan naar de zolder. Met de Glass op je neus zie je de route als een blauwe lijn over de straten voor je geprojecteerd en het enige wat je hoeft te doen is op het verkeer te letten.

The Glass in het kort
Als drager van de bril bepaal je zelf wanneer hij geactiveerd wordt. Het is dus niet zo dat je voortdurend een transparant beeldscherm in je gezichtsveld hebt. Met een geluidcommando, een kleine ‘touch’ of door omhoog te kijken komt het apparaatje uit zijn slaapstand. Tussentijdse meldingen en berichten komen binnen via een klein geluidssignaal en kan je vluchtig bekijken of direct aannemen.

Je kan de Glass vergelijken met een bluetooth headset maar alleen al door de navigatie- en camerafuncties wordt al duidelijk dat dit alienachtige brilletje veel meer in zijn mars heeft. Om de bril goed te laten functioneren is een koppeling met een smartphone een vereiste, tot op heden kan dit nog alleen met Android en IOS. The Glass slaat alleen foto’s en video’s op de bril zelf op, alle andere apps blijven in de cloud.

Leave a Response