Reizen

Goed voorbereid backpacken: 4 handige tips

Jaro741 views
backpacken-voorbereiden-tips

Backpacken is een van de trends van het afgelopen decennia. Vroeger werd deze manier van reizen geassocieerd met hippies en anders denken, maar anno 2020 is daar niets meer van waar. Backpacken is de ideale manier van reizen om nieuwe vrienden te maken, te mixen met de lokale bevolking én wie weet sla je wel een mooie dame aan de haak. Als alleenstaande man is het een absolute must om een keer een backpackreis te maken. Maar waar moet je opletten als je gaat backpacken? Wij hebben een aantal backpack tips op een rijtje gezet!

Backpacken tips

Backpacken is een unieke manier van reizen, waarin je alle spullen die je meeneemt in een grote rugzak stopt. Vaak reis je rond en blijf je niet lang op één bepaalde plek. Het is dus belangrijk om ervoor te zorgen dat je niet te veel bagage meeneemt. Ook is een goede backpack essentieel. Je wilt voorkomen dat je ergens in de rimboe zit en je backpack kapotgaat. Waar moet je nog meer opletten bij de voorbereiding van een backpackreis? Hieronder 4 handige tips voor backpacken!

backpacken-tips

Lees ook: Alles wat je moet weten over backpacken!

1 Maak een budget

Het laatste waar je tijdens je backpackreis aan wilt denken is geld. Het is daarom verstandig om van tevoren een budget samen te stellen, dit is een van de meest onderschatte backpack tips. Een normale vakantie boek je van te voren, een backpackreis is vaak minder georganiseerd. Je wilt het liefst impulsieve beslissingen kunnen maken op reis. Maak van tevoren een plan en schrijf de bestemming op papier, noteer hoelang je van plan bent te gaan, hoe duur de vlucht is. Op basis daarvan kun je bepalen wat je budget per dag is. Je dagbudget gebruik je voor de volgende dingen:

– Overnachting

– Eten & drinken

– Transport (denk aan bus, trein, etc.)

– Activiteiten

Een dagbudget van bijvoorbeeld 10 euro is voor de meeste bestemmingen natuurlijk niet genoeg. Over het algemeen voldoet een dagbudget van 50 euro, maar het kan in veel landen ook goedkoper. Doe een beetje research naar hoe duur het op de bestemming is en je kunt makkelijker bepalen wat je nodig hebt per dag. Het is dan natuurlijk wel de bedoeling dat je je op reis aan dit dagbudget houdt. Je mag best een keer een dagje meer geld uitgeven, maar dit moet dan wel op een andere dag gecompenseerd worden.

2 Neem geen risico

Als backpacker heb je al je waardevolle spullen vaak bij je. Je bent het grootste gedeelte van de tijd ‘op reis’ en op deze momenten ben je een prooi voor bijvoorbeeld zakkenrollers. De kans is natuurlijk groot dat je niets overkomt, maar het is toch belangrijk om rekening te houden met onvoorziene gebeurtenissen. Naast diefstal, kun je ook spullen kwijtraken of ergens vergeten. Hieronder een aantal backpacktips omtrent veiligheid:

– Maak kopieën van je paspoort en belangrijke papieren. Neem deze kopietjes op papier mee, maar sla ze ook op in je e-mails.

– Noteer belangrijke telefoonnummers op meerdere papieren (en digitaal). Denk aan het nummer van je ouders, een vriend of bijvoorbeeld je partner.

– Vraag een extra bankpas aan en bewaar deze op een aparte plek. Als je portemonnee dan gestolen wordt kun je in ieder geval nog geld opnemen.

3 Maak een paklijst

Het inpakken van je backpack is natuurlijk ook een belangrijk onderdeel van de voorbereiding van je reis. De spullen die voor de hand liggen zoals een handdoek, toilettas en niet te veel kleren die ken je waarschijnlijk al. Toch zijn er nog een paar dingen die je beslist niet mag vergeten voor je backpackreis.

Hieronder een aantal backpack spullen tips die je nog niet kende:

– Zorg dat je een telefoon meeneemt die simlockvrij is. Zo kun je op reis steeds een goedkoop simkaartje in de telefoon doen en toch bereikbaar zijn.

– Een hoofdlamp. In Nederland zijn de straten overal verlicht, in het buitenland is dit vaak wel anders. 

– Diarreeremmers. Het buitenlandse kraanwater en eten kan soms net even iets anders vallen dan het eten hier in Nederland. En het is niet fijn om diarree te hebben, al helemaal niet wanneer je een drukke reisdag voor de boeg hebt. Diarreeremmers zijn essentieel!

4 Zorg voor een goede reisverzekering

Een reguliere zorgverzekering vergoed wellicht geen zorg als jij van hot naar her reist aan de andere kant van de wereld. Een goede reisverzekering is dus een echte must. Je gaat ervan uit dat je geen zorg nodig hebt op reis, maar je kunt beter het zekere voor het onzekere nemen. Ook is het belangrijk om voordat je op reis gaat goed uit te zoeken of je vaccinaties of inentingen nodig hebt. Zo zijn er bepaalde vaccinaties verplicht!

Zo, dit waren onze backpack tips! Heb jij weleens een backpackreis gemaakt? Zo ja, waar ging de reis heen? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Jaro
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van de lifestyle blog Tipify. Hier vind je handige tips voor jongvolwassenen.

Leave a Response