Reizen

Goedkoop op vakantie met vrienden doe je zo!

Jaro2034 views
goedkoop-vrienden-vakantie

Het vakantieseizoen is in volle gang! Grote kans dat jij al op vakantie bent of al een mooie vakantie hebt geboekt. Heb jij nog geen vakantie met vrienden geboekt omdat je te weinig geld hebt? Dan is dit artikel voor jou! Wij hebben 7 handige tips voor een budgetvakantie met vrienden op een rijtje gezet!

Goedkoop op vakantie met vrienden

Met vrienden op vakantie gaan is niet goedkoop. Zo wordt er vaak behoorlijk wat gedronken, willen jullie leuke activiteiten doen en je wilt natuurlijk ook een leuk souvenirtje meenemen voor je liefje of voor familie. Wil jij wel graag op vakantie met vrienden, maar heb je eigenlijk het budget niet? Hieronder een aantal tips voor een goedkope vakantie met vrienden!

1 Kies een goedkope bestemming

Wanneer je een goedkope vakantie gaat plannen dan is de eerste stap natuurlijk het kiezen van een bestemming. Bestemmingen als Portugal, Zuid-Spanje, Griekenland en Frankrijk zijn razend populair, dus ook gelijk een stuk duurder. Je kunt beter voor een minder bekende bestemming kiezen als je goedkoop met vrienden op vakantie wilt gaan. Wat zijn nu goedkope bestemmingen? Denk bijvoorbeeld aan Tunesië, Bulgarije, Kroatië, Slovenië of Tsjechië. 

2 Ga buiten het hoogseizoen

Als je met vrienden op vakantie gaat, dan hoef je geen rekening te houden met kinderen en schoolvakanties. Dit is ideaal wanneer je goedkoop op vakantie wilt. Het hoogseizoen is logischerwijs ook het duurste seizoen. Je kunt beter een vakantie boeken net buiten het hoogseizoen. Denk bijvoorbeeld aan de maanden Juni en/of september. Juli en augustus zijn over het algemeen het duurst, aangezien het hele land dan zomervakantie heeft.

vrienden-vakantie

Lees ook: Je zomervakantie bij elkaar sparen: 6 tips!

3 Kies voor een autovakantie

Wanneer je met vier of vijf vrienden op vakantie gaat, dan is een autovakantie vaak het goedkoopst. Een roadtrip is zonder meer erg vermakelijk, maar ook de kosten kun je zo prima verdelen met zijn allen. Denk bijvoorbeeld aan benzinekosten, tol, etc. Zo kun je ook accommodaties boeken die net wat buiten de toeristische gebieden liggen, aangezien je er toch met de auto naartoe kan. Heb je geen auto tot je beschikking? Dan kun je er ook voor kiezen om een auto te huren. Dit kost natuurlijk geld, maar als je goed rondkijkt dan zul je zien dat het best meevalt. Met name als je een auto huurt voor een week of twee, dan valt de prijs per dag best mee!

4 Toch vliegen? Ga last-minute!

Geen auto tot je beschikking of ga je liever ergens naartoe waar je met de auto niet zo makkelijk komt? Dan is een vliegvakantie natuurlijk het meest ideaal. Nadeel is wel dat vluchten nog steeds best prijzig zijn. Er zijn echter manieren om goedkope vluchten te scoren. Zo kun je of heel ver van tevoren boeken voor een gunstige prijs, of juist op het laatste moment (last-minute). Ook kun je kiezen voor een compleet verzorgde reis (accommodatie + vlucht). Soms zijn er scherpe aanbiedingen en betaal je maar een schijntje voor een weekje naar bijvoorbeeld Turkije.

5 Huur een villa

Wanneer je in je eentje of bijvoorbeeld met je vriendin op vakantie gaat dan is een hotel vaak de meest logische keuze. Wanneer je met een grote vriendengroep bent, dan kun je beter kiezen voor het huren van een villa. Dit kost weliswaar veel geld, maar je kunt dit natuurlijk onderling verdelen. Als je bijvoorbeeld met zijn achten een weekje een villa huurt, dan ben je per persoon per nacht vaak maar een paar tientjes kwijt. En dan heb je een hele villa met vaak nog een privézwembad erbij ook. Wel is de compromis dat er waarschijnlijk een paar vrienden samen in een tweepersoonsbed moeten slapen, maar voor echte vrienden is dit natuurlijk niet zo’n probleem.

6 Ga minder uit eten

De reis en de accommodatie zijn natuurlijk grote kostenposten bij het boeken van een vakantie. Maar vergis je niet, ook op de bestemming zelf geef je veel geld uit. Denk bijvoorbeeld aan uit eten gaan, uitgaan en activiteiten. Uitgaan en het doen van activiteiten daar kun je niet zo veel op besparen, maar op het eten wel. Nog een reden om geen hotel te boeken, maar een villa of een zelfvoorzienend appartement. Daar kun je namelijk koken. Eet zo veel mogelijk ‘thuis’ en je zult een boel geld besparen op vakantie. Ook kun je voor het uitgaan eerst thuis een paar drankjes drinken, zodat je in de club of bar minder uitgeeft.

7 Ga op vakantie in eigen land!

Ok, een vakantie op een tropische bestemming is natuurlijk de droom. Het belangrijkste aspect van een vrienden vakantie is echter dat jij en je vrienden gezellig samen zijn. Is geld echt een probleem bij jullie, maar willen jullie toch eventjes weg? Dan kun je er altijd nog voor kiezen om op vakantie te gaan in eigen land. Ga bijvoorbeeld ergens een weekje op de camping staan met zijn allen, of maak een van de prachtige Nederlandse steden voor een paar dagen onveilig. Nederland heeft zoveel te bieden!

Zo, dit waren onze tips voor een goedkope vriendenvakantie. Zijn we nog tips vergeten? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Jaro
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van de lifestyle blog Tipify. Hier vind je handige tips voor jongvolwassenen.

Leave a Response