ReizenLifestyle

Goedkoop vliegen? 8 onmisbare tips

Redactie MannenNieuws865 views
Goedkoop vliegen

Goedkoop vliegen. Hoe doe je dat eigenlijk? Of je nu op zakenreis gaat of spotgoedkoop de wereld rond wilt vliegen, meestal zijn de vliegtickets de grootste hap uit je budget. Dat hoeft echter niet zo te zijn. Je kunt op verschillende manieren alsnog goedkoop vliegen.

Daarom delen wij vandaag 8 onmisbare tips voor de goedkoopste vliegtickets. Zodat je nooit meer teveel hoeft te betalen om te vliegen.

Schrijf je in voor nieuwsbrieven

De eerste tip is het makkelijkst. Schrijf jezelf in voor de nieuwsbrief van een aantal luchtvaartmaatschappijen. Kies niet alleen de budget maatschappijen zoals Ryanair en Transavia, maar ook de wat duurdere. Via de nieuwsbrief blijf je op de hoogte van fijne last minute-deals, nieuwe routes met speciale intro prijzen en nog veel meer.

Koop een enkele reis

Wat ontzettend veel geld kan schelen is het kopen van een enkele reis in plaats van een retourtje. Je vliegt dan bijvoorbeeld met de ene maatschappij heen en met een ander weer terug. Dit kan soms echt tientallen, al dan niet honderden euro’s schelen. Zoek dit dus goed uit.

Zoek met flexibele data

Ben je flexibel in je vertrekdatum? Zoek dan ook met flexibele data. Het kan zijn dat wanneer je een week later of eerder gaat het ontzettend veel scheelt. Maakt het zelfs niet uit in welke maand je gaat dan kan het helemaal lonen.

Let op de extra toeslagen

Voordat je een goedkope vlucht boekt is het handig om ook de extra toeslagen goed te checken. Bijvoorbeeld de toeslagen voor extra bagage en het reserveren van een stoel. Daardoor loopt de prijs alsnog op. Zeker even naar kijken dus.

Gebruik de tool Google Flights

Een hele handige tool om te gebruiken is Google Flights. In deze zoekmachine kun je meerdere vliegvelden in de regio selecteren, aangeven dat je in een bepaalde klasse wilt vliegen en zelfs aangeven hoeveel bagage je mee wilt. Dit nemen ze allemaal mee in het zoeken naar het goedkoopste ticket. Daarnaast kun je ook de prijzen vergelijken met andere data, plus ze geven weer in welke periode je een stuk goedkoper kunt vliegen.

Vergelijk tickets op Skyscanner of Momondo

Aangezien niet alle vergelijkingssites dezelfde resultaten weergeven is het goed niet op één site af te gaan. Soms toont de ene site wel dat ene goedkope vliegticket en de ander niet. De meest bekende vergelijkingssite in Nederland is Skyscanner. Dit is een hele handige site waarbij je bijvoorbeeld ook als eindbestemming ‘overal’ kunt kiezen. Leuk voor wanneer het niet zoveel uitmaakt waar je heen gaat.

Ook Momondo is een fijne vergelijkingssite waarbij je vaak een bepaalde vlucht weer nét iets goedkoper kunt boeken. Ze nemen dan ook veel low-cost airlines mee in hun resultaten.

Kijk naar andere dichtstbijzijnde vliegvelden

Zoek je op vluchten vanaf een bepaald vliegveld? Het kan echt lonen om te kijken of er geen ander vliegveld in de buurt zit die naar dezelfde eindbestemming vliegt. Zo kun je bijvoorbeeld vanaf Eindhoven vliegen, maar Maastricht of Weeze zit dichtbij. Het kan zomaar een hoop geld schelen.

Stel een prijsalarm in

De laatste tip die ik wil geven is het instellen van een prijsalarm. Prijzen van vliegtickets veranderen namelijk voortdurend. Door het instellen van een prijsalarm wordt je op de hoogte gehouden van een verandering in de prijzen. Dit kan overigens zowel gunstig als ongunstig uitpakken.

Heb je geen specifieke datum waarop je wilt reizen maar weet je wel de bestemming en je budget? Dan is de website vliegennaar.nl ook iets voor je. Daar kun je een prijsalarm instelling per bestemming en budget. Zodra er vliegtickets binnen jouw budget beschikbaar zijn word je op de hoogte gesteld.

Heb je nu jouw goedkoopste vliegticket geboekt maar krijg je last van vertraging tijdens het reizen of wordt je vlucht van bijvoorbeeld ryanair geannuleerd? Dan is het goed om te checken of je recht hebt op compensatie. Met het geld wat je terug ontvangt kun je dan weer op zoek naar het goedkoopste vliegticket!

Leave a Response