Eten & DrinkenLifestyle

Gotu Kola: op een natuurlijke wijze meer energie

David1902 views

Gotu Kola is een plantje dat met name in zuidoost Azië al honderden jaren wordt gebruikt in voedsel, maar ook als traditioneel medicijn. Uit onderzoek is gebleken dat Gotu Kola onder meer de conditie van bloedvaten kan verbeteren en ontstekingsremmend werkt.

Voor Gotu Kola hoef je gelukkig niet helemaal naar Azië, waar het een inheems plant is. Met speciale Gotu Kola tabletten kun je namelijk eenvoudig zelf de voordelen ondervinden van deze plant.

Veelgebruikte plant in Azië voor lekker eten en meer vitaliteit

Gotu Kola, ook bekend onder de Latijnse naam Centella Asiatica, groeit in warme, natte gebieden in zuidoost Azië. De lokale bevolking ontdekte de plant al vroeg. Dankzij de sterke aroma van de Gotu Kola-bladeren merkte men al snel dat het heerlijk is om de plant te verwerken in curry’s, drankjes en andere gerechten.

Dat is echter niet alles, want veel mensen ondervinden positieve effecten van Gotu Kola. Zo dragen de stoffen in de plant bij aan een verbeterde bindweefselproductie, wat helpt bij de wondgenezing. Ook verlaagd het de bloeddruk enigszins en werkt het licht ontstekingsremmend. Bovendien ervaren veel mensen een verbetering van de concentratie en voelen zij zich minder snel vermoeid dan normaal.

Het resultaat is dat veel mensen zich vitaler voelen wanneer zij regelmatig Gotu Kola gebruiken.

Ben je wel eens in een land als Thailand geweest, dan is de kans dan ook groot dat je wel eens een gerecht hebt gegeten waarin Gotu Kola is verwerkt. Lekker en gezond, een mooie combinatie.

Gotu Kola in tabletvorm in Nederland

Dat men in Azië zo te spreken is over Gotu Kola, is de rest van de wereld niet ontgaan. De plant groeit inmiddels in veel warme gebieden op de wereld en kan ook zelf gehouden worden. Omdat de blaadjes het hele jaar lang geplukt kunnen worden, is dit vrij eenvoudig.

Gotu Kola is ook beschikbaar in tabletvorm. Deze tabletten bevatten doorgaans 250 mg geconcentreerde Gotu Kola. Door er één á twee per dag te nemen, het liefst bij een maaltijd, geef je je lichaam een duwtje in de goede richting.

Deze tabletten zijn natuurlijk en bevatten geen allergenen als melk, gluten, vis- of varkensproducten en kunstmatige kleur- en zoetstoffen. Dit maakt Gotu Kola voor de meeste mensen boven de 12 jaar oud uitermate geschikt.

Je koopt Gotu Kola-tabletten meestal in potjes van honderd pillen, dus je kunt lang door met één potje en zo zelf ervaren hoe Gotu Kola je dagelijks helpt.

Leave a Response