Lifestyle

Handige zaken om in huis te halen wanneer je fysiek werk hebt

Dion1001 views

Je hebt werkpaarden en luxe paarden. Dat wil niet zeggen dat luxe paarden niet werken, maar ze hoeven in ieder geval niet met het zweet op de rug de zwoegen om fysieke arbeid te leveren. Heb jij wel een baan waarbij je vooral lichamelijk belast wordt? Gun jezelf dan een aantal zaken om er het beste van te maken. Wij zetten alvast een aantal handige zaken op een rijtje om in huis te halen wanneer je fysiek werk hebt.

Prettige schoenen om op te werken

Een goed paar werkschoenen kan de werkdag een stukje comfortabeler maken. Wanneer je werkgever hier niet voor zorgt, is het geen slecht idee om ze zelf alsnog aan te schaffen. Wanneer je veel loopt en veel op je benen moet staan, is een stevige schoen die je voeten ontziet erg prettig. Ook kunnen werkschoenen met stalen neuzen je tenen extra bescherming bieden. Werkschoenen bestaan in verschillende soorten, van bouwschoenen tot sneakers en van sportieve werkschoenen tot nette werkschoenen voor mannen. Ze zijn overigens ook handig om in huis te hebben wanneer je thuis aan het klussen gaat.

Een grote lunch box

Hard werken zorgt voor veel honger. Heb je een kantine op het werk waar eten verkocht wordt, dan ben je wellicht snel in de verleiding om minder gezonde dingen te eten. Daarnaast geef je dan onnodig veel geld uit, terwijl je ook je eigen eten kunt meebrengen naar het werk. Hoe burgerlijk het ook is, investeer een grote lunch box waarin jij een lekkere, gezonde en zelfgemaakte lunch van formaat kwijt kunt. Misschien kun je zelfs je vrouw of vriendin wel zo ver krijgen om jouw lunch voor je klaar te maken.

Een thermoskan voor goede koffie

Drink jij thuis een heerlijke bak goede koffie en op het werk zwart water uit een eenvoudige koffieautomaat? Daar is het leven eigenlijk te kort voor. Als je van een lekker kop houdt, moet je jezelf dat ook gewoon gunnen. Koop dus een handzame thermoskan en vul die met je eigen koffie, zodat je ook op het werk kunt genieten van een heerlijk koffiemomentje.

Een pet tegen de brandende zon

Werk je veelal buiten? De buitenlucht is natuurlijk heerlijk en bevrijdend, maar je bent ook aan de weergoden overgeleverd. Gelukkig is het vaak zo dat bij erg slecht weer de troepen naar binnen gehaald worden. Maar met de volle zon op je knar word je doorgaans wel geacht door te werken. Bescherm jezelf dan voor een zonnesteek en een verbrand gezicht, en koop een fijne pet die zowel leuk staat als lekker zit.

Vergeet niet zonnebrandcrème te smeren in de zon

In het verlengde van de pet, raden we ook aan zonnebrandcrème op voorraad te hebben. Nee, een werkdag in de buitenlucht is niet hetzelfde als een vakantie aan het strand, maar dat maakt de zon weinig uit. Je huid verbrandt net zo hard als je buiten aan het werk bent. Waarom zou je zo rood als een kreeft thuis moeten komen van je werk? Doe je huid een lol en smeer er zonnebrandcrème met de voor jou passende factor op voordat je de zon in gaat.

Verzorging voor je voeten

Werkschoenen kunnen je voeten dus een beetje ontzien, maar dat neemt niet weg dat die het aan het einde van een werkdag aardig gehad kunnen hebben. Hoe weinig mannelijk het ook klinkt, je voeten kunnen wel wat zorg gebruiken. Een voetbad kan erg prettig zijn en echt verlichting geven aan pijnlijke voeten. Ze daarna insmeren met een ontspannende lotion, bijvoorbeeld met Dode Zee-zout, kan helpen ervoor te zorgen dat er de volgende ochtend weer helemaal tegenaan kunt.

Een stevig klaphoesje voor je telefoon

Het mag niet bij alle werkgevers, maar het liefst houden we natuurlijk onze telefoon bij de hand, ook als we aan het werk zijn. Wanneer je fysieke arbeid levert, speel je een beetje Russische roulette met je dure smartphone. Je hoeft maar ergens iets te hard tegen aan te komen en er kan schade ontstaan aan je toestel die erg duur is om te repareren. En dat is toch weer zonder van het geld waar je zo hard voor werkt. Neem daarom een stevig klaphoesje voor je telefoon dat beide kanten van je telefoon beschermt. Geen overbodige luxe, zeker niet nu steeds meer smartphones een achterkant hebben die ook van glas is.

Leave a Response