Lifestyle

Heftruck kopen? Hier moet je rekening mee houden

Redactie MannenNieuws199 views
Heftruck kopen? Hier moet je rekening mee houden

Bedrijven die in een magazijn of op het terrein zware materialen moeten vervoeren, kunnen niet zonder een heftruck. Het voornaamste pluspunt van de vorkheftruck is dat je op een veilige manier zware pallets of machines kunt verplaatsen. Kort samengevat, een heftruck is onmisbaar. Op het gebied van heftrucks kan je als bedrijf allerlei kanten op. En dat is maar goed ook, want het is een behoorlijke investering, zeker voor startende of kleine ondernemers. Dit zijn de mogelijkheden als je een heftruck wilt gaan kopen.

Een gebruikt model

Vaak de goedkoopste optie is om naar gebruikte heftrucks te kijken. Net als bij een nieuwe auto is ook bij een nieuwe heftruck de waardedaling in de eerste twee jaar behoorlijk groot. Door een heftruck te kopen die twee jaar of ouder is, bespaar je dus flink.

Een voordeel is dat de fabrieksgarantie bij tweedehands trucks vaak nog geldig is. En als je een gebruikt model bij een erkende dealer koopt, kan je er vanuit gaan dat de heftruck uitgebreid is nagekeken. Daarnaast krijg je bij deze dealers vaak nog een extra garantie van drie maanden.

Ook de levertijd van gebruikte heftrucks is korter, zeker tegenwoordig. In de meeste gevallen kan de heftruck al binnen een paar dagen in je bezit zijn.

Een nieuwe heftruck

Natuurlijk is het ook een prima optie om een nieuwe heftruck te kopen. Deze modellen zijn uiteraard een stuk duurder. Maar ze hebben als voordeel dat ze volledig nieuw zijn. Uiteraard moet je erop letten dat de heftruck voorzien is van de CE-markering. Deze markering geeft aan de heftruck voldoet aan de regels die in Europa gelden. Dat zijn regels op het gebied van veiligheid, milieu en gezondheid. Met de CE-markering weet je zeker dat de machine alle benodigde beveiligingen en waarschuwingen heeft.

Welk type?

Welk type

Zoals je aan het begin van dit artikel al kon lezen, je kunt flink wat kanten op met een nieuwe of gebruikte heftruck. Zo kan je kiezen tussen een heftruck met drie wielen en een heftruck met vier wielen. Als je de heftruck ook buiten wilt gebruiken, is een machine met vier wielen de beste keuze. Heftrucks met drie wielen zie je voornamelijk in kleinere magazijnen, omdat ze zo wendbaar zijn.

Als je de heftruck alleen maar gaat gebruiken voor het tillen van pallets, is een vorkheftruck voldoende. Voor andere toepassingen is het slim om voorzetapparatuur te gebruiken. Een voorzetstuk kan een sideshift zijn, waarmee er zijdelings verplaatst kan worden, terwijl de heftruck op zijn plek blijft staan. Met een vorkversteller kunnen afwijkende lasten makkelijker worden verplaatst. En klemmen heb je nodig voor het vervoeren van artikelen zoals vaten en balen.

Het hefvermogen

Bij het uitkiezen van een heftruck is ook het hefvermogen belangrijk. Niet ieder pakket weegt evenveel. Je kunt dus maar beter een beetje ruim gaan zitten. Je wilt niet dat een zware lading voor onveilige situaties zorgt.

Leave a Response