SportEten & Drinken

Helpen Stackers je tijdens het sporten?

Redactie MannenNieuws1180 views
Helpen Stackers je tijdens het sporten

Stackers zijn natuurlijke voedingssupplementen die gebruikt worden als ondersteuning bij het sporten. Er wordt beweerd dat er door het slikken van deze voedingssupplementen meer vet wordt verbrand. Ook zal het hongergevoel afnemen en het energieniveau toenemen. Maar is dat echt wel zo?

 Ja, het is zo. Of toch niet?

Sommige mensen zullen de voordelige effecten van het gebruik van Stackers ondervinden. Zij vallen sneller af en ervaren een hoger niveau van energie. Anderen ervaren juist de nadelen van het product. Zo zijn er sporters die zich juist meer moe voelen en zich over het algemeen niet lekker voelen door het gebruik van het voedingssupplement. In ergere gevallen kan het zelfs voorkomen dat de sporter hartkloppingen krijgt door het gebruik van Stackers. Het verschilt dus per individu. De vraag is of je het product wel wil gebruiken als je weet dat er de kans bestaat op het krijgen van deze bijwerkingen. 

Geen Ephedra meer

Vroeger werd er in Stackers nog de stof Ephedra verwerkt. Een stof die veel voordelen biedt als je het inneemt, zoals het verbranden van extra lichaamsvet en het verminderen van vermoeidheid. Toch kan Ephedra ook hele ernstige bijwerkingen hebben. Je kunt hierbij denken aan hartkloppingen, slapeloosheid en het kan zelfs tot zulke erge complicaties leiden dat het de dood als gevolg kan hebben. De stof is inmiddels verboden in Nederland, maar in het buitenland is het nog wel verkrijgbaar. Wanneer je Stackers in Nederland koopt, hoef je niet bang dat zijn dat er Ephedra aan het supplement is toegevoegd. 

Zal ik het nemen?

Zal ik het nemen

Nu je weet wat de bijwerkingen van Stackers kunnen zijn en je ook weet dat je je geen zorgen hoeft te maken over Ephedra in het product, kun je gaan bepalen of je dit supplement wel of niet wil gaan gebruiken als ondersteuning tijdens het sporten. Zoals je al eerder hebt kunnen lezen, bestaat de kans dat je sneller afvalt en meer energie krijgt door het gebruik van Stackers. Maar, het kan ook nadelig werken. Als je besluit het wel te nemen, zorg er dan wel voor dat je goed oplet dat je niet te veel van het product inneemt. Bedenk je ook dat er in de gemiddelde Stacker ongeveer 300 mg cafeïne te vinden is, oftewel: 7 koppen koffie. Neem je een te hoge dosering, dan kun je wel bedenken wat het effect daarvan is. Ook is het gebruik van het voedingssupplement niet gratis, dus je moet er wel het geld voor hebben en aan uit willen uitgeven.

Raadpleeg wel een deskundige

Als je Stackers niet gebruikt ter ondersteuning van het sporten, zal je energielevel niet toenemen en verlies je ook geen kilo’s. Het is dus wel belangrijk dat je sport bij het gebruik van het product. Stackers is niet bedoeld voor mensen met medische problemen, zoals problemen aan het hart of de schildklier. Ook is het niet geschikt voor mensen onder de 18 jaar en voor zwangere vrouwen. Controleer ook goed of je niet allergisch bent voor bepaalde bestanddelen die in Stackers verwerkt zitten en raadpleeg voor de zekerheid altijd eerst een arts voor je het supplement gaat gebruiken.

Leave a Response