Fashion

Herenmode trends najaar 2016

Redactie MannenNieuws2439 views
beige pullover

Nu de zomer voorbij is en de zwembroeken en flip-flops terug zijn opgeborgen, wordt het tijd om eens een kijkje te nemen naar de herenmode voor herfst/winter 2016. Met de juiste kleuren, stoffen en ontwerpen hou je je garderobe up-to-date, om ook bij koele temperaturen en regenachtig weer fashionable voor de dag te komen.

De kleuren: herfst in je kleerkast

Een nieuw en koeler seizoen staat voor de deur, en het weer is daar het beste bewijs van. Het frisse groen van boomblaadjes wordt beige, donkerrood en diep oranje, en de blauwe lucht kleurt meer en meer grijs. Modeontwerpers willen die switch in de natuur en het weer ook naar je kleerkast brengen, met veel grijs- en beigetinten als resultaat. Denk nu vooral niet dat die kleuren synoniem zijn voor saai. Door lichte kleuren te combineren met diepere tinten, creëer je alsnog een look met dimensie. Ga bijvoorbeeld voor een licht beige chino met een donkergrijze trui, zodat beide kleuren helemaal tot hun recht komen.

grijze pullover

beige pullover

De stoffen: katoen en wol

Terwijl in de vorige decennia nog volop geëxperimenteerd werd met nieuwe productiewijzen en artificiële stoffen, is er dit najaar een duidelijke ommezwaai merkbaar. Zowat elke modeontwerper en grote modewinkel heeft ondertussen een gespecialiseerde lijn in zijn schappen liggen, met kledij gemaakt op ecologische wijze van natuurlijke stoffen. Die stoffen, zoals katoen en wol, zijn niet alleen goed voor de natuur, maar ook comfortabel te dragen. Om te vermijden dat je look een al te hoog teddybeer gehalte heeft, werk je met laagjes en voeg je enkele stoere ontwerpen toe. Kies voor een extra dikke wollen kabeltrui, of voor een zachte trui in katoen met een denim jeans of stevige leren jack. Je werkt je look af met een opvallende sjaal of zonnebril, voor autumn dressing op zijn best.

vesten trends najaard 2016
katoenen trui najaar trends

De ontwerpen: kragen in alle maten en vormen

Herinner je je nog de rolkraagtruitjes uit de jaren ’90? Dunne truitjes met een superstrakke kraag rond de nek domineerden toen het modebeeld … en ze zijn terug, De nineties turtlenecks werden vervangen door meer comfortabele modellen, voor een moderne twist aan deze klassieker. De eindeloze combinatiemogelijkheden maken de rolkraag tot het uitverkoren kledingstuk voor herfst/winter 2016. Draag met jeans en t-shirt in het weekend, of met een chino en blazer om er lekker warm bij te zitten op kantoor.

col trends najaar

Contrastrijk najaar

Het mag duidelijk zijn: je zomerkleren kunnen weer de zolder op, vanaf september is het al herfst wat de klok staat. Voor een interessante look kies je voor vernieuwende ontwerpen zoals de rolkraag en contrasterende kleuren, zoals licht en donker. Neem deze herfst ook de tijd om te kijken naar het materiaal, want met katoen en wol zit je helemaal goed. Meer inspiratie voor herenkleding vind je bij McGregor.

Leave a Response