KlussenWonen

Het belang van goede werkkleding

Redactie MannenNieuws2197 views
belang van goede werkkleding

Er wordt vaak gedacht dat werkkleding alleen thuis hoort bij bepaalde beroepen zoals het leger of het ziekenhuis. Maar werkkleding komt in allerlei vormen en maten en is in vele beroepen van groot belang. Het biedt namelijk voor zowel een onderneming als de medewerkers als de werkende mannen thuis verschillende voordelen.

Herkenbare uitstraling

Ten eerste zorgt de juiste werkkleding voor een herkenbare uitstraling naar de buitenwereld. Dit is natuurlijk helemaal handig wanneer mensen die niet direct werkzaam zijn voor een organisatie (oproepkrachten, beveiliging) toch herkent moeten worden. Denk maar eens aan ambulancemedewerkers of politieagenten – ook die herken je direct aan het uniform. Hetzelfde geldt natuurlijk voor medewerkers en eventuele inval- of oproepkrachten. Of voor jou wanneer je bedolven onder het stof uit de garage komt gekropen. Zo weet de buurman precies waar hij aan toe is.

Functionele voordelen

Laten we ook niet vergeten dat werkkleding gewoon ongelooflijk handig is. Of dit nu is in het beroep, of tijdens het klussen in en rondom huis. Die overvloed aan zakken zoals bijvoorbeeld bij deze werkkleding van Engelbert Strauss maakt het onmogelijke mogelijk. De medewerkers op de bouw kunnen met een gerust hart op de ladder klimmen en weten dat ze altijd alles bij de hand zullen hebben. Hetzelfde geldt natuurlijk voor de ladder die jij in de achtertuin plaatst – ook al is die waarschijnlijk net wat lager.

Indirecte veiligheid

Nu is bedrijfskleding in veel gevallen van groot belang voor de veiligheid. Ambulance medewerkers moeten direct herkend worden en ook in het donker zichtbaar zijn. Bouwvakkers moeten goed beveiligd zijn om op gevaarlijk terrein te kunnen werken. Maar niet alle werkkleding hoeft geassocieerd te worden met veiligheidskleding. Dit betekend niet dat werkkleding niet indirect bij kan dragen aan de veiligheid. Zo wordt bijvoorbeeld de beveiliging in de horeca direct herkent aan zijn werkkleding. Deze kleding brengt hem niet direct extra veiligheid, maar de functie die deze werkkleding aangeeft op indirecte manier wel.

Directe veiligheid

Waar beveiligers indirect veiliger zijn door het dragen van geschikte werkkleding, zijn andere beroepen weer op een meer directe manier beveiligd. Die werkbroek die je aantrekt tijdens het klussen of die van een medewerker op de bouw, is namelijk een stuk steviger en dikker dan een gewone broek. Dit beschermt ze tegen vallen of stoten en in sommige gevallen zorgt zelfs extra knie bescherming ervoor dat ze gemakkelijker op de knieën kunnen zitten. Dit maakt het dragen van geschikte werkkleding, wel zo handig.

Leave a Response