MuziekLifestyle

Het festivalseizoen is begonnen: 6 festival tips!

Jaro946 views
festival

We zitten alweer in mei en dat betekent dat het festivalseizoen van start is gegaan. De kalender voor de zomer is alweer gevuld en wekelijks zijn er festivals door het hele land, en ook in het buitenland natuurlijk. Op festivals kan er echter het een en ander fout gaan. Door de grote groep mensen bij elkaar, de alcoholische dranken die genuttigd worden en het overheersende enthousiasme, loopt soms niet alles zoals gepland. Zo kun je je maten kwijtraken, je spullen verliezen, of ziek worden. En dit wil je natuurlijk voorkomen. Daarom hebben wij van mannennieuws.nl 6 festival tips and tricks op een rijtje gezet! Dat het een prachtig festivalseizoen mag worden!

1 Pak de juiste spullen!

Is het een meerdaags festival waar je naartoe gaat? Dan moet je spullen inpakken. Zorg dat je goed voorbereid bent en maak een festival lijst met festival benodigdheden. Denk natuurlijk aan een festival luchtbed, een tent, een kussen en een slaapzak. Maar ook festival kledij voor meerdere dagen moet je natuurlijk inpakken. Ook raden we je aan om minstens één reserve festival outfit mee te nemen. Je weet maar nooit wat er gebeurd… Zo kun je een onverwachtse bierdouche krijgen of uitglijden in de modder. Op deze manier ben je in ieder geval voorbereid. Welk dingen mogen nog meer niet ontbreken op je paklijst:

– Rol wc-papier

– Zonnebril

– Zonnebrand crème

– tandenborstel

– tandpasta

– vochtige doekjes

– paracetamol

– deodorant

– blarenpleisters

– oordopjes

– hoofddeksel (tegen de zon)

– regenponcho

– powerbank

2 Open een groepschat

De meeste festivals worden bezocht door duizenden mensen. Grotere festivals als LowLands of Tomorrowland worden zelfs door tienduizenden feestgangers tegelijk bezocht. Grote kans dat je je maten kwijtraakt in de mensenmenigte. Ons advies: begin een groepschat of groepsapp. Het is aan te raden om deze al voor het festival te openen zodat je alvast met je vrienden kunt afstemmen wie wat meeneemt. Tijdens het festival kun je via deze groepsapp eenvoudig met elkaar communiceren en zelfs je locatiedelen. Onmisbaar op het festival anno 2019.

festival-tips

Lees ook: Dit zijn de 4 leukste steden om met je vrienden te bezoeken!

3 Neem niet al je pasjes mee

Naast het verliezen van je vrienden kun je ook je portemonnee verliezen. Je kunt natuurlijk geluk hebben dat de eerlijke vinder hem netjes aan je teruggeeft, maar de kans is groter dat iemand hem gewoon in zijn zak stopt. Het is dus belangrijk om te zorgen dat er niet te veel waardevolle spullen in je portemonnee zitten. Je identiteitsbewijs en je bankpas heb je natuurlijk nodig, maar laat vooral dingen als je rijbewijs, of je creditcard thuis. Neem ook niet te veel contant geld mee, want dat zal iemand die de portemonnee vindt waarschijnlijk met plezier gelijk uitgeven

4 Waar ga je staan?

In het geval van een meerdaags festival zul je een plekje voor je tent moeten zoeken. Waar kun je nu het beste je tentje neerzetten? Dit verschilt uiteraard per persoon. Zo kun je dicht bij de ingang gaan staan. Zo zit je dichtbij alles, is het erg druk en gezellig en kun je overdag makkelijk even terug naar de tent om iets te pakken. Hier is aan de andere kant ook de meeste geluidsoverlast. Dronken mensen die ’s nachts naar huis lopen, mensen die moeten overgeven of mensen die tegen je tent aan plassen. Wanneer je meer op je rust gesteld bent, kun je je tentje beter achteraan zetten. De plekken zijn hier ook ruimer en het is hier rustiger bij de toiletten en douches.

5 Neem je eten mee of niet?

Op een festival wordt er natuurlijk gefeest en gedronken. Er moet echter ook (lekker) gegeten worden. Als je budget het toelaat, dan kun je natuurlijk voor die paar dagen bij de foodtrucks op het festival gaan eten. Dit is echter wel behoorlijk duur. Ben je wat meer op budget? Dan kun je het beste eten meenemen. Je kut zelfs een gasbrander en/of wegwerpbarbecue meenemen. Zo kun je zelfs eten koken bij je tent! Maar wat voor eten is nu handig op een festival? Het is belangrijk dat het eten lang houdbaar is. Verse kipfilet of andere stukken vlees zijn niet zo handig. Wel kun je bijvoorbeeld knakworstjes, eierkoeken, krentenbollen, noedels, mueslirepen of andere houdbare voeding meenemen.

tips-festival

Lees ook: 10 dingen die elke man voor zijn 25e gedaan moet hebben!

6 Wat draag je op een festival?

Als laatste tip: wat is nu de ideale festivaloutfit? Dit ligt natuurlijk ten eerste aan het weer. Met name in Nederland weet je maar nooit wat voor weer het gaat worden. Zo kan het in de zomer makkelijk 30 graden zijn met een zonnetje, maar kun je ook middenin een hoosbui met onweer terechtkomen. Het beste kun je verschillende laagjes aantrekken. Trek bijvoorbeeld een spijkerbroek aan met een hemd erboven. Over het hemd kun je dan een leuk overhemd dragen voor als het wat kouder wordt. Koelt het ’s avonds nog meer af? Dan kun je hier weer een zomerjasje overheen dragen. Verder is de zonnebril een absolute must en is het ook handig om een schoudertasje te dragen waar je al je bezittingen in doet.

Zo, dit waren onze festivaltips. Welke festivals ga jij deze zomer bezoeken? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Jaro
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van de lifestyle blog Tipify. Hier vind je handige tips voor jongvolwassenen.

Leave a Response